Αλβανία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το φονικό σεισμό: Η στέγη έπεσε στο κεφάλι μας

Οι κάτοικοι έφευγαν έντρομοι από τα κτίρια στα Τίρανα μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ. Άλλοι κρατώντας στην αγκαλιά τους μωρά, άλλοι μεταφέροντας τραυματίες.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων ξύπνησαν από τα Ρίχτερ, συγκλονίζουν.

Η 48χρονη Marjana Gjoka, κοιμόταν στο διαμέρισμά της στον τέταρτο όροφο, ενός πενταόροφου κτιρίου, όταν ο σεισμός άρχισε να ταρακουνάει την πολυκατοικία.

“Η στέγη έπεσε στο κεφάλι μας και δεν ξέρω καν πώς καταφέραμε να γλιτώσουμε και να βγούμε έξω. Ο Θεός μας βοήθησε” δήλωσε.

Ο Refik, ο οποίος μένει στα Τίρανα στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας, είπε στο Reuters “όλα τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι έπεφταν. Ήμασταν ξύπνιοι γιατί είχαν προηγηθεί μικρότεροι σεισμοί, αλλά αυτός ο τελευταίος μας ταρακούνησε για τα καλά”.

Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο δεξί μάγουλο του είπε στο News24 TV ότι η κόρη και η ανιψιά του ήταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους σε ένα κτίριο που κατέρρευσε στο Δυρράχιο.

“Μίλησα με την κόρη και την ανιψιά μου στο τηλέφωνο. Μου είπαν ότι περίμεναν να τις διασώσουν. Δεν κατάφερα να μιλήσω με τη σύζυγό μου. Υπάρχουν κι άλλες οικογένειες αλλά δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί τους” τόνισε.

 

Πηγή: Reuters

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ