Αθώοι οι γιατροί του ΓΝ Λαμίας για το θάνατο 32χρονου

Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας οι δυο καρδιολόγοι του Γ.Ν. Λαμίας, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια 32χρονου Λαμιώτη, που “έφυγε” από ανακοπή τον Μάρτιο του 2015.

Η οικογένεια του άτυχου 32χρονου υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι το παιδί τους «έφυγε» αβοήθητο, τονίζοντας ότι αυτό που πέρασαν ως οικογένεια να μην το ζήσει ποτέ κανένας γονιός.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση-πραγματογνωμοσύνη η κατάσταση του ασθενούς ήταν μη αναστρέψιμη, ο θάνατος ακαριαίος και δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

Το ίδιο υποστήριξαν και οι διακεκριμένοι καρδιολόγοι κ.κ. Τούτουζας και Τσιάμης, λέγοντας ότι «η ανακοπή είναι από αυτές τις παθήσεις που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο θάνατος είναι ακαριαίος και δεν μπορεί να προβλεφθεί…»

Η Eισαγγελέας της έδρας κ. Καδόγλου πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, καθώς μεταξύ αιτιώδους συνάφειας και αποτελέσματος δεν υπήρχε καμία παράλειψη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των γιατρών, ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μεγάλη έκταση του πόνου και το βάθος του πόνου για την απώλεια προσφιλούς ατόμου και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νέο άνθρωπο και αφορά μάλιστα το παιδί σου. Όμως δεν μπορούμε να σπιλώνουμε ως κοινωνία ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα γραφής με τη δουλειά τους και έχουν καταξιωθεί στην κοινωνία. Από τη μια θέλουμε γιατρούς δυναμικούς με πρωτοβουλίες και από την άλλη όταν συμβεί το μοιραίο τους φέρνουμε κατηγορούμενους….»

Πηγή: lamiareport.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ