“Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” από την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας | 1-3 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Μια παράσταση που συζητήθηκε πολύ την προηγούμενη σεζόν και διακρίθηκε στο  3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς επιστρέφει στην Καλαμάτα. Ο λόγος για “Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” , του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας, το οποίο μετά τις sold out παραστάσεις του Απριλίου και τα δύο βραβεία (καλύτερης παράστασης και Β’ γυναικείου ρόλου) στο παραπάνω Φεστιβάλ, θα παρουσιασθεί και πάλι στην πόλη μας  από την 1 έως τις 3 Νοεμβρίου στις 21.30 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.

Υπόθεση : Το εργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της: Αγκούστιας, Μαγκνταλένα, Αμέλια, Μαρτίριο και Αδέλα. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος, κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα. Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας. Ακόμα κι ο Πέπε Ρομάνο, το αντικείμενο του πόθου για τις κόρες της Μπερνάρντα και μνηστήρας της Ανγκούστιας, δεν εμφανίζεται ποτέ.

Ειδικότερα μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μέσα στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να “ανακατεύονται” με τους απλούς χωρικούς. Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της. Η ζήλια της Μαρτίριο θα οδηγήσει στο τραγικό τέλος της Αδέλα και στη διατήρηση του πένθους στο σπίτι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαρία Σκαφιδά,

Φωτογραφία: Κυριακή Τσινόρεμα- Γιάννης Κόσυφας,

Graphic design: Ακριβή Καλογεροπούλου,

Βίντεο: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος,

Σκηνικά – Κοστούμια: Αυτοσχέδια Σκηνή,

Επιμέλεια μαλλιών – μακιγιάζ: Βάσω Σκαφιδά,

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Σκαφιδά,

Ραδιοφωνικό spot: Bandapart recording studio

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Δαμήλου,

Δημόσιες σχέσεις: Βάσω Σκαφιδά,

Υπεύθυνες φροντιστηρίου: Αγγελική Γεωργοπούλου, Ευγενία Μπουλγούρη, Έλενα Παζάρκα.

Διανομή:

Μπερνάρντα – Κέλλυ Αργυροπούλου,

Μαρία Χοσέφα – Γεωργία Κυριακοπούλου,

Ανγκούστιας – Ευγενία Μπουλγούρη,

Μαγδαλένα – Αγγελική Γεωργοπούλου,

Αμέλια – Μαρτασώ, Τσότρα,

Μαρτύριο – Ελένη Αργυροπούλου,

Αδέλα – Σοφία Δαμήλου,

Πόνθια – Βάσω Σκαφιδά

Δούλα – Έλενα Παζάρκα,

Πρώτη γυναίκα – Ιωάννα Γρηγοροπούλου,

Δεύτερη γυναίκα – Ελένη Κατελάνου,

Κορίτσι – Μυρτώ Διόλατζη.

Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” , του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας, πάλι στην πόλη μας  από την 1 έως τις 3 Νοεμβρίου στις 21.30 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.

Για κρατήσεις εισιτηρίων καλέστε στο τηλ: 6946395148

Προπώληση Εισιτηρίων : Βιβλιοπωλείο Bookmark Πεζόδρομος Αντωνοπούλου Καλαμάτα

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ