Brexit: "Μια ανάσα" πριν από τη συμφωνία Λονδίνο και Βρυξέλλες

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει μια συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η εφημερίδα Guardian, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, υποστηρίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον έκανε μεγάλες υποχωρήσεις στο θέμα των συνόρων με την Ιρλανδία, με αποτέλεσμα η συμφωνία να βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της και επικαλούμενη Βρετανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Guardian μεταδίδει πληροφορίες ότι υπάρχει ήδη προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο το

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει ότι κοντά σε συμφωνία βρίσκoνται Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες την Τρίτη, με κορυφαίους αξιωματούχους να βλέπουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και πριν από το τέλος της ημέρας.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για την κατάρτιση ενός προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, ένα βήμα πίσω φαίνεται πως έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το πεδίο των διαπραγματεύσεων.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ