Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του

Απαιτητικούς και εντυπωσιακούς ελιγμούς πραγματοποίησε ο επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης με ένα F-16C Block 52+ της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, πάνω από το Θερμαϊκό κόλπο, σε μία πτήση – επίδειξης που μάγεψε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση και την επίδειξη.

Ο πιλότος του F-16C Block 52+ πραγματοποίησε high speed pass, πάνω από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και το κέντρο της, slow roll σε πολύ χαμηλό ύψος προκαλώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό.
Το μήνυμα του επισμηναγού πίλου του F-16

Στο μήνυμά του μέσα από το κόκπιτ του F-16C Block 52+ ο επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είπε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ελληνικό λαό «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. χρόνια πολλά Ελλάδα».
Ποιος είναι ο Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης που εντυπωσίασε όλη την Ελλάδα

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “ΖΕΥΣ”.
O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1100 ώρες πτήσης, από
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/pilotos-f-16-minyma-stin-parelasi

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ