Στον «αέρα» η σχολική χρόνια για δεκάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Με υποχρεωτική δυσμενή μετεγγραφή σε γειτονικό σχολείο κινδυνεύουν μαθητές των ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου, Καλινδοίων και Κουφαλίων στην Θεσσαλονίκη, λόγω έλλειψης καθηγητών σε ορισμένα μαθήματα.

Ειδικότερα, μεγαλύτερο δείχνει να είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τα κενά στα μαθήματα στο ΓΕΛ του Αγίου Γεωργίου.

Ο εκπαιδευτικός και Γραμματέας της Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Μανώλης Αρίδας ανέφερε στο newsbeast.gr: «Εδώ και αρκετά χρόνια με στόχο την περικοπή δαπανών από την παιδεία, έχουμε ως αποτέλεσμα αυτής της περικοπής το να μην γίνονται σε πάρα πολλά σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαθήματα.

Η λογική τους είναι:  κλείνουμε τα ολιγομελή για να περισσέψουν καθηγητές και να τους τοποθετήσουμε για να καλύψουμε τα κενά».

Σημειώνεται ότι, ενώ η ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει 87 αναπληρωτές από το υπουργείο στην Γ΄ Φάση προσλήψεων στις 11 Οκτωβρίου, το Υπουργείο έστειλε μόνο δυο με αποτέλεσμα στο Γενικό Λύκειο Αγ. Γεωργίου στην Ασπροβάλτα, οι μαθητές να μην έχουν κάνει μάθημα από την αρχή  του διδακτικού έτους.
Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Αρίδα τα κενά είναι:

Ομάδες Προσανατολισμού

Μαθηματικά 7 ώρες Γ Τάξη και 3 ώρες Β Τάξη

Οικονομίας 7 ώρες Γ Τάξη

Πληροφορικής 7 ώρες Γ Τάξη (το κενό καλύφθηκε χθες αλλά προσωρινά )
Στα υπόλοιπα μαθήματα στο παραπάνω σχολείο αυτήν την στιγμή υπάρχουν κενά

Θρησκευτικά 10 ώρες

Μαθηματικά 19 ώρες

Φυσικής 4 ώρες

Γυμναστικής 11 ώρες

Πληροφορικής 2 ώρες

Project 6 ώρες

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου γονείς μαθητών και κάτοικοι της περιοχής, με βασικό αίτημα την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε σχολικές μονάδες, προχώρησαν σε συμβολική κίνηση, κλείνοντας τις γραμμές του τρένου στο σταθμό «Αδενδρο», που βρίσκεται λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα τρία ΓΕΛ που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, πολλά είναι τα κενά καθηγητών που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ