Προϊστάμενος χτύπησε και εξύβρισε εργαζόμενο σε κουζίνα ξενοδοχείου

Εργαζόμενος στην κουζίνα ξενοδοχείου στο νομό Λασιθίου δέχθηκε επίθεση από τον προϊστάμενό του και το περιστατικό καταγγέλθηκε επώνυμα από τον ίδιο τον εργαζόμενο το βράδυ της Τρίτης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Γαρεφαλάκης γνωστοποίησε την καταγγελία, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος προϊστάμενος χειροδίκησε και ύβρισε και τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν ένας προϊστάμενος να βρίζει και να επιτίθεται. Είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να τις ανεχόμαστε και πρέπει να τις καταγγέλλουμε».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Μανώλης Πεπόνης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εμπλοκή άλλων εργαζομένων απέστρεψε μια ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη στο περιστατικό, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά τη γνωστοποίηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, έγιναν απανωτές καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά σε διάφορα ξενοδοχεία και εργασιακούς χώρους. «Το φαινόμενο δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο πραγματικό του μέγεθος καθώς οι περισσότεροι από όσους καταγγέλλουν επιθέσεις, το κάνουν ανεπίσημα ή ζητούν να μην γνωστοποιηθεί το όνομά τους, από φόβο μη χάσουν την εργασία τους» προσέθεσε ο κ. Πεπόνης.

Είπε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα λάβουν απόφαση για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους. «Θα πάρουμε απόφαση, όταν γίνεται καταγγελία να δημοσιοποιούνται τόσο το όνομα της επιχείρησης όσο και το όνομα του αυτού που επιτίθεται στον εργαζόμενο και θα καταφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, παίρνοντας υπό την προστασία μας τον εργαζόμενο είτε νομικά είτε οικονομικά. Μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορεί να πάψει να υφίσταται αυτό το φαινόμενο, που έχει άμεση σχέση με την εντατικοποίηση της εργασίας» επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ