Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου των νεφρών

O καρκίνος των νεφρών εμφανίζεται όταν αναπτύσσονται καρκινικά κύτταρα εντός του ενός ή και των δύο νεφρών. Τα πρώιμα σημάδια του είναι ασυνήθιστα και γι’ αυτό θα πρέπει να τα συζητήσετε με έναν γιατρό.

Συνήθως οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα κατά τα πρώτα στάδια του καρκίνου των νεφρών. Ανθρωποι ηλικιωμένοι και υπέρβαροι άνδρες που καπνίζουν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του νεφρού. Πρόσθετοι παράγοντες κινδύνου είναι το οικογενειακό ιστορικό της νόσου ή άλλες συνθήκες που συνδέονται με τον καρκίνο του νεφρού, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι ασθενείς που ανησυχούν μήπως αναπτύξουν καρκίνο του νεφρού γιατί ανήκουν στις ομάδες κινδύνου θα πρέπει να αναζητήσουν πρόσθετη καθοδήγηση από έναν γιατρό.

Αιματουρία

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού είναι αίμα στα ούρα, μια κατάσταση που ονομάζεται αιματουρία. Οι ασθενείς με καρκίνο του νεφρού μπορεί να δουν τα ούρα τους ασυνήθιστα αποχρωματισμένα ή θολά εξαιτίας της παρουσίας των κυττάρων του αίματος. Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να δείτε άμεσα έναν γιατρό. Το αίμα στα ούρα μπορεί να είναι σημάδι άλλων ιατρικών προβλημάτων, όπως η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Πόνος στην πλάτη

Τα καρκινικά κύτταρα στα νεφρά μπορεί να ερεθίσουν και να δημιουργήσουν φλεγμονή στα δύο αυτά όργανα που βρίσκονται στο εσωτερικό κάτω μέρος της πλάτης και από τις δύο πλευρές. Θα υπάρχει μια αίσθηση πόνου στην πλάτη ως σύμπτωμα της νόσου. Η οσφυαλγία μπορεί να εντοπιστεί στη μία πίσω πλευρά, ανάλογα με το νεφρό στο οποίο βρίσκονται τα καρκινικά κύτταρα. Η αίσθηση του πόνου στην πλάτη μπορεί να είναι από ήπια έως σοβαρή και μπορεί να διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες. Οι ασθενείς που αναπτύσσουν χρόνιο πόνο στην πλάτη θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική φροντίδα.

Συμπτώματα γρίπης

Οι ασθενείς με καρκίνο του νεφρού μπορεί να αναπτύξουν συμπτώματα γρίπης ως ένα πρώιμο σημάδι της νόσου. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, υποτροπιάζοντα πυρετό, μειωμένη όρεξη, απώλεια βάρους ή κακουχία. Επίσης, πονοκέφαλος, εφίδρωση ή ρίγη. Οι ασθενείς με τέτοια συμπτώματα θα πρέπει να δουν το γιατρό γιατί τα ίδια αυτά συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα μιας μόλυνσης και όχι καρκίνου του νεφρού.

Related Posts

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ