Πάτρα: Σε δίκη ο 17χρονος που είχε σχέση με 13χρονη – «Την αγαπούσα, δεν της έκανα κανένα κακό»

Ο έρωτας ενός 17χρονου με μια 13χρονη πριν από τρία χρόνια, κατέληξε στα… δικαστήρια και ο νεαρός τιμωρήθηκε με 15μήνες με αναστολή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών. Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνδρομής σε εκούσια διαφυγής 13χρονης από το σπίτι της για λίγες ώρες και της αποπλάνησης ανηλίκου τόσο ως ανήλικος όσο και ως ενήλικας, βρέθηκε ο 20χρονος σήμερα, μετά την προσφυγή της οικογένειας της παθούσας στην Αστυνομία, τον Ιούνιο του 2016.

«Την αγαπούσα, δεν της έκανα κανένα κακό…», υποστήριξε στην απολογία του ο νεαρός, εκφράζοντας και στο Δικαστήριο την πρόθεση που είχε τότε ακόμα και να την παντρευτεί.

Όμως, η οικογένεια της ανήλικης υποστήριξε στο Δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος είναι υπαίτιος για την ψυχολογική φόρτιση που βιώνει εδώ και τόσα χρόνια το κορίτσι, το οποίο αναγκάστηκε να τους εγκαταλείψει και να φύγει από την γενέτειρά της, βρίσκονταν θαλπωρή στο σπίτι της μεγαλύτερης της αδελφής στην Αθήνα. Η ίδια δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο καθώς όπως είπαν οι δικοί της δεν άντεχε να βιώσει ξανά τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Η οικογένειά της καταλόγισε στον κατηγορούμενο ότι σύναψε σχέση μ’ ένα κορίτσι μόλις 13 ετών (!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς ποτέ κανείς δεν τους ζήτησε ένα συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Μάλιστα, η μητέρα της ανήλικης λύγισε στο Δικαστήριο λέγοντας με λυγμούς: «Έχω χάσει το παιδί μου, το οποίο μεγάλωσα με αξιοπρέπεια. Την παρέσυρε λόγω της ηλικίας της. Αν την αγαπούσε, θα την προστάτευε…».

Από την άλλη πλευρά η μητέρα του κατηγορούμενου υποστήριξε πως γνώριζε τη σχέση των δύο ανήλικων παιδιών και προέτρεπε την 13χρονη να ενημερώσει την οικογένειά της για την σχέση της.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή κατηγορούμενου για το αδίκημα της εκούσιας απαγωγής αλλά την ενοχή του για την συνδρομή του στην εκούσια διαφυγή της ανήλικης από την οικογένειά της, καθώς επίσης για την αποπλάνηση ανηλίκου, αναγνωρίζοντάς του όμως ελαφρυντικά.

Τελικά, το Δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την εκούσια απαγωγή και την αποπλάνηση ανήλικης κατά την περίοδο που είχε ενηλικιωθεί, αλλά ένοχο για την συνδρομή του στην εκούσια διαφυγή της και τον παρέπεμψε στο Δικαστήριο Ανηλίκων για την αποπλάνηση της ανήλικης για το διάστημα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Πηγή: patrastimes.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ