Μάνη: Σπάει τη σιωπή της η μητέρα της 12χρονης για τον ιερέα: "Πάνω είχε ρούχα αλλά κάτω δεν είχε…"

Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στα χέρια της, την φωτογραφία του παιδιού της ξεσπά μπροστά στην κάμερα του ΑΝΤ1 η μάνα της 12χρονης που φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από 57χρονο ιερέα σε χωριό της Μάνης. Τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού προκαλούν ανατριχίλα. 

«Τον έχω πιάσει τον παπά με την κόρη του. Η κόρη μου ντυνόταν, πάνω είχε ρούχα, κάτω δεν είχε, και γελούσε ο παπάς. Δεν πέρασε από το μυαλό μου, έβγαινε βόλτα με την κόρη δεν μου έδινε δικαίωμα.. μπορούσε να την πάει στη μάνα μου αλλά δεν την πήγε προτίμησε να την δώσει στο Χαμόγελο. Στην κουβέρτα έχω δει αίματα και το έχω πει στον παπά. Έμπαινε στο δωμάτιο της ξάπλωναν μαζί, δεν πέρασε από το μυαλό μου, όμως, του είχα πολύ εμπιστοσύνη επειδή ήταν ιερέας» είπε στο ΑΝΤ1 η μητέρα της 12χρονης.   

Η μητέρα του παιδιού παραδέχεται πως η κόρη της αρκετό καιρό αργότερα της αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και φοβόταν να σπάσει την σιωπή της. 

«Όταν πήγα να την δω η κοινωνική λειτουργός της είπε να μου μιλήσει, εγώ μέχρι την τελευταία στιγμή δεν πίστευα ότι την έχει πειράξει, αλλά η κόρη μου έσκυψε το κεφάλι και μου είπε μαμά φοβόμουν, μαμά είναι αλήθεια, ο παπάς μου έχει κάνει αυτά», παραδέχεται η μητέρα. 

Η ίδια δεν πίστευε ποτέ ότι ο ιερέας θα έκανε κακό στο παιδί της, του είχε εμπιστοσύνη όπως δηλώνει, ενώ διαψεύδει ότι ενδέχεται να εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο στην υπόθεση.  

Ο 22χρονος αδερφός του κοριτσιού εξηγεί πως όσο καιρό έμεινε με τον ιερέα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όμως στέκεται δίπλα στην αδερφή του και την πιστεύει. 

«Εμένα η μικρή δεν μου έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο το έμαθα από την μάνα μου. Την περίοδο που ήταν η μάνα μου με τον παπά είχα μείνει και εγώ 15 μέρες ήταν όλα εντάξει. Μετά όταν έφυγα δεν ξέρω τι έγινε. Για να το λέει η μικρή και να το λέει η μάνα μου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αδερφός της 12χρονης. 

Η μητέρα επικοινωνεί πλέον με το παιδί της δυο φορές την εβδομάδα, ενώ το επισκέπτεται τακτικά και ελπίζει πως θα το κρατήσει και πάλι στην αγκαλιά της.

Δεν υπάρχει δεύτερο άτομο. Μόνο ο παππάς”!

Αποκάλυψη – σοκ: Αρχικά η καταγγελία ήταν για τον παππού της 12χρονης!

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του ιερέα, εξέφρασε μια εντελώς διαφορετική άποψη, για το τι μπορεί να συνέβη.

Όπως είπε, η αρχικά καταγγελία αφορούσε τον βιολογικό παππού της 12χρονης (!) και όχι τον ιερέα! Μάλιστα, είπε ότι ο ιερέας ήταν εκείνος που ειδοποίησε “Το χαμόγελο του παιδιού” για την 12χρονη, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

“Είμαι σοκαρισμένος από τις καταθέσεις επειδή η μητέρα είχε πει άλλα πράγματα στις καταθέσεις της. Συνιστώ ψυχραιμία… Τα πραγματικά στοιχεία είναι διαφορετικά από όσα ακούγονται. Το παιδί δεν έμεινε ποτέ μόνο του με τον ιερέα. Όταν η μητέρα αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα, ο ιερέας έστειλε το παιδί στο “Χαμόγελο του παιδιού”… Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός του παιδιού. Υπάρχει ένα σημείο που χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεως αλλά σίγουρα δεν υπάρχει τραυματισμός, γιατί κάτι ακούστηκε για αίμα…”

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιερέα, η καταγγελία για κακοποίηση από τον παπά, ήρθε αργότερα… “Όταν ο ιερέας οδήγησε το παιδάκι στις εγκαταστάσεις του “Χαμόγελου του παιδιού” μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το παιδάκι κατήγγειλε τον βιολογικό του παππού… Είναι πιο πιασάρικο να ακούγεται ότι πρόκειται για παπά και κακοποίηση… Μετά από επίμονες ερωτήσεις, τότε με επιφύλαξη ακούστηκε και ο ιερέας”

Την ίδια ώρα, η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη στη Μάνη, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι κανείς δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον παπά και σε καμία περίπτωση δε φαντάζονταν ότι θα γινόταν τέτοια καταγγελία…

Αντικρούει τις κατηγορίες η κόρη του ιερέα- Νέες αποκαλύψεις

ant1news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ