Εξελίξεις στη Β. Μακεδονία μετά το μπλόκο ένταξης στην ΕΕ: Συμβούλιο αρχηγών και σκέψεις για παραίτηση Ζάεφ

Το γαλλικό «μπλόκο» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε μεγάλη πολιτική κρίση στη χώρα.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα, «Sdk.mk», ο Πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης με το δημοσίευμα να επικαλείται και παλαιότερες δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, ο Ζάεφ είχε πει τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναμένεται να πραγματοποιήσει διάγγελμα για να ενημερώσει τον λαό της χώρας του για τις εξελίξεις ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει μέσα στο Σαββατοκύριακο συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ήδη ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτ δέχτηκε πρόσκληση για συνάντηση την Κυριακή. Για σήμερα 18 Οκτωβρίου εξάλλου προγραμματίστηκε συνάντηση του Ζάεφ με τον επικεφαλής του VMRO Χρίστιαν Μικόσκι ο οποίος ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει σε όλα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ