Διαρρήκτης στον Βόλο έκλεψε διαμάντι αξίας 500.000 ευρώ μέσα από σπίτι

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κλοπών τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Βόλο. Εισπράξεις επαγγελματία εστίασης εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.

Η αρπαγή του χρηματοκιβωτίου με τις 42.000 ευρώ από επιχείρηση με χαρτικά είδη βραδινές ώρες Τετάρτης ξημερώματα Πέμπτης δεν ήταν παρά μόνο η αρχή για υποθέσεις κλοπών, που προκαλούν πονοκέφαλο στην Αστυνομία.

Μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα έκαναν φτερά εισπράξεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το σπίτι Βολιώτισσας επαγγελματία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης, ενώ πολύτιμα κοσμήματα εκλάπησαν, ανάμεσά τους και πολύτιμος λίθος, ένα οικογενειακό κειμήλιο με φήμη που παραπέμπει στον Ροζ Πάνθηρα. Πρόκειται για υποθέσεις που δεν σχετίζονται η μία με την άλλη, καθώς ο τρόπος δράσης των θρασύτατων διαρρηκτών έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Μοναδική κοινή συνισταμένη για τις αστυνομικές έρευνες είναι ο τόπος διάπραξής τους, που είναι ο Βόλος, και η χρονική στιγμή, καθώς οι κλοπές συνέβησαν σε μικρό διάστημα η μία από την άλλη από το βράδυ της Τετάρτης έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Ο «τυχερός» διαρρήκτης

Ο διαρρήκτης πάντως που «χτύπησε» σε οικία Βολιώτισσας στο κέντρο του Βόλου την Πέμπτη το βράδυ φαίνεται ότι πέτυχε το πρώτο αριθμό του τυχερού λαχείου. Άραγε γνώριζε ότι το πετράδι που άρπαξε από τη σιφονιέρα είναι οικογενειακό κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας, ένας λίθος αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σωστό διαμάντι;

Η Βολιώτισσα κάτοχός του φέρεται να κατήγγειλε ότι έμεινε μόνο με το πιστοποιητικό αξίας του πολύτιμου λίθου, σύμφωνα με το οποίο η σπάνια πέτρα είναι αξίας 500.000 ευρώ. Το διαμάντι που φύλασσε σαν κόρη οφθαλμού εξαφανίστηκε από το συρτάρι της ως διά μαγείας ενώ επρόκειτο για ένα ανεκτίμητης αξίας οικογενειακό κειμήλιο που άλλαζε τα χέρια της οικογένειας από πάππου προ πάππου.

Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα του σπιτιού φαίνεται να ήταν κανονικά στη θέση τους. Ο δράστης βρήκε τον λίθο και έγινε καπνός. Την περίεργη κλοπή καλύπτει πέπλο μυστηρίου. Όμως δεν ήταν και η μοναδική που συνέβη.

Κοσμήματα αξίας έκαναν φτερά και από δεύτερο σπίτι στο κέντρο της πόλης με τους Βολιώτες θύματα να μην μπορούν να συνέλθουν από το σοκ. Οι άγνωστοι δράστες ξάφρισαν τα πάντα στο σπίτι.

Άρπαξαν κοσμήματα, λίρες, οτιδήποτε υπέπεσε στην αντίληψή τους και είχε αξία. Ψυχρολουσία κατακυρίευσε και μία Βολιώτισσα επαγγελματία προχθές το βράδυ. Μετά την επιστροφή της στο σπίτι το βράδυ διαπίστωσε ότι εισπράξεις πολλών χιλιάδων ευρώ είχαν χαθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που μπήκαν στην οικία σε ανύποπτη χρονική στιγμή έκλεψαν χρηματικό ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα άρπαξαν 60.000 ευρώ και άγνωστο γιατί άφησαν πίσω τους ένα ποσό της τάξεως των 16.000 ευρώ γεγονός που προκαλεί διάχυτο προβληματισμό για τους λόγους. Άραγε είχαν ευαισθησία και λυπήθηκαν την επαγγελματία;

Σε κάθε περίπτωση, οι απανωτές κλοπές έχουν σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία. Όμως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι πίσω από τα χτυπήματα δεν υπάρχει οργανωμένη δράση παρά μόνο στην υπόθεση με το χρηματοκιβώτιο. Οι αστυνομικοί καλούνται τώρα να λύσουν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Να αναλάβουν ακόμη και ρόλους επιθεωρητή Κλουζό.

Πηγή: taxydromos.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ