Απίστευτη ιστορία 6 πληρωμένων δολοφόνων και μιας δολοφονίας που δεν έγινε ποτέ

Θα μπορούσε να είναι σενάριο μαύρης κωμωδίας: πολλοί πληρωμένοι δολοφόνοι που ανέθεσαν ο ένας στον άλλον μια δολοφονία που τελικά δεν έγινε ποτέ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση στην Κίνα.

Η ιστορία άρχισε το 2013, όταν ένας επιχειρηματίας, ο κ. Ουέι, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά ενός εργολάβου, του Κιν Γιουχούι, λόγω εμπορικής διένεξης, ανακοίνωσε δικαστήριο της Νανίνγκ, στην περιοχή της Γκουανγκσί, στη νότια Κίνα.

Φοβούμενος μια δαπανηρή και μακρά δικαστική μάχη, πιθανόν επιζήμια για τις επενδύσεις του, ο Κιν αποφάσισε να προσλάβει έναν επαγγελματία δολοφόνο για να εκτελέσει τον αντίδικό του, ελπίζοντας έτσι να δώσει τέλος στην δικαστική υπόθεση σε βάρος του.

Ο Κιν δεσμεύτηκε να πληρώσει 2 εκατομμύρια γουάν (περίπου 250.000 ευρώ) στον άνθρωπο στον οποίο ανέθεσε τη δολοφονία του Ουέι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο ο πληρωμένος εκτελεστής ανέθεσε σε έναν δεύτερο επαγγελματία δολοφόνο να διαπράξει το έγκλημα στη θέση του, προσφέροντάς του τα μισά από αυτά που θα έπαιρνε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο δεύτερος ανέθεσε και αυτός τη δολοφονία σε έναν τρίτο και το ίδιο έγινε έως ότου ένας πέμπτος ανέλαβε την αποστολή αυτή για ποσό, το οποίο είχε πέσει στο μεταξύ στα 100.000 γουάν (περίπου 12.700 ευρώ).

Ωστόσο ο τελευταίος που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την υπόθεση έκρινε ότι η αμοιβή που θα έπαιρνε δεν άξιζε τον κόπο για να ρισκάρει την καταδίκη του σε θάνατο.

Ως εκ τούτου είχε την ιδέα να «στήσει» τη δολοφονία. Για να γίνει αυτό, επικοινώνησε με τον στόχο, τον Ουέι, για να του προτείνει έναν φιλικό διακανονισμό και ταυτοχρόνως να διασφαλίσει την πληρωμή που του είχαν υποσχεθεί.

Κατά τη δίκη των 6 κατηγορουμένων, ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι συνάντησε τον πληρωμένο δολοφόνο σε μια καφετέρια, όπου συμφώνησε μαζί του να ποζάρει για μια φωτογραφία στην οποία θα ήταν φιμωμένος και δεμένος και στη συνέχεια να το καταγγείλει στην αστυνομία.

Η υπόθεση είχε δικαστεί πρωτοδίκως το 2016, αλλά οι έξι κατηγορούμενοι δεν καταδικάστηκαν λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ο Ουέι άσκησε έφεση και στη νέα δίκη που έγινε, το δικαστήριο εξέδωσε έπειτα από τρεις ημέρες, την περασμένη Πέμπτη, απόφαση.

Ο εργολάβος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απόπειρα δολοφονίας. Ο πρώτος πληρωμένος δολοφόνος σε φυλάκιση 3,5 ετών και οι υπόλοιποι τέσσερις σε ποινές φυλάκισης 31 ως 39 μηνών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ