Έσσεξ – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες: Γυμνοί οι νεκροί, άφησαν ίχνη αίματος χτυπώντας τις πόρτες

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την υπόθρση του «φορτηγού της φρίκης» στο Εσεξ με τους 39 νεκρούς μετανάστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mirror στο εσωτερικό της πόρτας του κοντέινερ βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης, που δείχνει ότι οι άτυχοι μετανάστες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ζητήσουν βοήθεια ή να ανοίξουν την πόρτα για να γλιτώσουν από το κρύο και την ασφυξία.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στη Mirror, οι 39 άνθρωποι, έξι εκ των οποίων – βάσει των τελευταίων πληροφοριών – ήταν Βιετναμέζοι, ήταν είτε γυμνοί είτε φορούσαν ελάχιστα ρούχα.

«Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης καθώς μάλλον θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλέσουν σε βοήθεια» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές στη Mirror προσθέτοντας ότι η εικόνα περιελάμβανε δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Την ίδια ώρα οι βελγικές αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε υλικό από κάμερες ασφαλείας στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε βάσει του οποίου αναζητούν πλέον τον άνδρα που μετέφερε το κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι.

Το κοντέινερ έφτασε στο λιμάνι στις 14:49 της Τρίτης και στη συνέχεια φορτώθηκε σε πλοίο που το μετέφερε στο λιμάνι του Έσεξ στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης όπου και το παρέλαβε ο Μόρις «Μο» Ρόμπινσον, ο οποίος παραμένει κρατούμενος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Παρασκευή η Τζοάνα και ο Τόμας Μάχερ ως ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία ενώ λίγες ώρες αργότερα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ και έναν 48χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Τραγωδία στο Έσεξ: Συνελήφθη και τέταρτος ύποπτος

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ