Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Θέλουμε λύση "win-win" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αναφορές στο Κυπριακό και στο ζήτημα των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, έστρεψε τα “βέλη” του κατά της Λευκωσίας, υποστηρίζοντας πως “οι Ελληνοκύπριοι ασκούν μια πολιτική που δεν έχει σχέση με το δίκαιο” και πρόσθεσε πως “έχουν κακό σκοπό, όσοι μιλούν για λύση χωρίς εγγυήσεις και χωρίς στρατεύματα”.

Αναφορικά με το θέμα των υδρογονανθράκων, ο Ερντογάν διεμήνυσε πως “στην ανατολική Μεσόγειο θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για δίκαιη διανομή”.

“Πυρηνικά για όλους ή για κανέναν”

Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε, επίσης, πως η πυρηνική ενέργεια είτε θα πρέπει να απαγορευτεί σε όλες τις χώρες είτε θα πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους. Προειδοποίησε μάλιστα πως η ανισότητα μεταξύ κρατών που έχουν πυρηνικά και όσων δεν έχουν υπονομεύει τις παγκόσμιες ισορροπίες.

“Η κατοχή πυρηνικής ενέργειας θα πρέπει είτε να απαγορευθεί σε όλους είτε να είναι ελεύθερη για όλους”, τόνισε ο Ερντογάν.

Πηγή: ant1news.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ