Παίδων – Αγία Σοφία: Χαμόγελα και αισιοδοξία για τη μεταμόσχευση του 12χρονου Γιάννη

Ευχάριστα τα νέα για την πολυπόθητη μεταμόσχευση του 12χρονου Γιάννη Σταμόπουλου, ενός αγοριού που πάσχει από σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια και περιμένει μόσχευμα πνευμονικής βαλβίδας.

Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε την παρέμβαση των υπευθύνων και οι γονείς ειδοποιήθηκαν το μεσημέρι ότι η παραγγελία του πνευμονικού μοσχεύματος του Γιάννη, καθώς και ενός ακόμα καρδιοπαθούς παιδιού που βρίσκεται σε αντίστοιχη κατάσταση, έγινε σήμερα και το μόσχευμα θα είναι διαθέσιμο προς μεταμόσχευση σε περίπου 20 μέρες.

Σε συνάντηση μεταξύ της οικογένειας Σταμοπούλου και του διευθυντή της Παιδοθωρακοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής, κ. Καρανάσιου οι γονείς πληροφορήθηκαν, ότι το νοσοκομείο Παίδων η “Αγία Σοφία” κίνησε ήδη τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να δρομολογηθεί η μεταμόσχευση μέσα στο επόμενο μήνα. 

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ζήτησαν οι γονείς του 12χρονου με επιστολή τους

Οι γονείς του 12χρονου Γιάννη είχαν στείλει ήδη επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζητούσαν την παρέμβαση του, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους. Στην επιστολή παρέθεσαν το ιατρικό ιστορικό του Γιάννη, ο οποίος γεννήθηκε με σύμπλοκη καρδιοπάθεια: τετραλογία fallot και ανεπάρκεια πνευμονικής βαλβίδας, ενώ έχει υποβληθεί έως σήμερα σε 5 καθετηριασμούς, ένα μπαλονάκι και δύο χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς:

“Μετά το δεύτερο χειρουργείο, η βιολογική βαλβίδα που του είχε τοποθετηθεί άρχισε να εμφανίζει στένωση” ανέφερε η μητέρα του παιδιού στο infokids.gr που δημοσιοποίησε το θέμα και συμπλήρωσε: “Σήμερα μετά από 4 χρόνια, αυτή η στένωση έχει γίνει πολύ σοβαρή και το παιδί έχει κακή ποιότητα ζωής, και πρέπει να μεταμοσχευθεί άμεσα”.

Σήμερα ο Γιάννης έχει περιορισμένη δραστηριότητα, υποφέρει από συνεχή λιποθυμικά επεισόδια, οπότε οι εντολές των καρδιολόγων του ήταν να απέχει από τα πάντα. Το Νοέμβριο του 2018, οι γιατροί του Παδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία”, τον έβαλαν σε λίστα αναμονής για εύρεση μοσχεύματος πνευμονικής βαλβίδας. Τον Αύγουστο του 2019, ο γιατρός τους στο Παίδων τους ενημέρωσε ότι το μόσχευμα βρέθηκε, όμως, την ίδια εποχή ελήφθη ξαφνική απόφαση, ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων “Αγία Σοφία” θα κλείσει για ανακαίνιση. 

“Είναι επείγον να γίνει άμεσα η παραγγελία του μοσχεύματος από τη Διοίκηση του “Αγία Σοφία”, ώστε να μην το χάσουμε” δήλωνε η μητέρα του, “καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το χειρουργείο του παιδιού στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της Ελλάδας, που ζητάμε και πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, για το καλό των καρδιοπαθών παιδιών μας”. Η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα.

 

iatropedia

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ