Ο Τραμπ κάλεσε όλες τις χώρες να ενισχύσουν τον κλοιό στην οικονομία του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες του κόσμου να εντείνουν τον οικονομικό κλοιό στην οικονομία του Ιράν, λέγοντας πως καμία χώρα δεν πρέπει να υποστηρίξει τη «λαχτάρα για αίμα» του Ιράν.

«Όλα τα έθνη έχουν καθήκον να δράσουν», δήλωσε ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. «Καμία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν πρέπει να επιδοτεί τη λαχτάρα για αίμα του Ιράν. Όσο η απειλητική συμπεριφορά του Ιράν συνεχίζεται, οι κυρώσεις δεν θα αρθούν. Θα ενισχυθούν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι πολιτικές που προωθούν αυτοί που χαρακτήρισε ως «ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων» πλήττουν ακριβώς εκείνους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι σκοπεύουν να βοηθήσουν, αποκαλώντας την παράτυπη μετανάστευση μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις.

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για εκείνους τους ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων που κρύβονται πίσω από τη ρητορική της κοινωνικής δικαιοσύνης: οι πολιτικές σας δεν είναι δίκαιες. Οι πολιτικές σας είναι σκληρές και κακόβουλες», είπε ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Ενθαρρύνετε εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Βάζετε τη δική σας αίσθηση της αρετής πάνω από τη ζωή, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν «από πολύ κοντά» την κατάσταση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν “από πολύ κοντά” την κατάσταση στη Βενεζουέλα.

“Για τους πολίτες της Βενεζουέλας που παγιδεύτηκαν σε αυτό τον εφιάλτη, να ξέρετε ότι όλη η Αμερική είναι στο πλευρό σας. Οι ΗΠΑ έχουν να παράσχουν τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια, παρακολουθώντας από πολύ κοντά την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Περιμένουμε την ημέρα όπου θα αποκατασταθεί η δημοκρατία, όπου η Βενεζουέλα θα είναι ελεύθερη και όπου η ελευθερία θα επικρατεί σε όλο το ημισφαίριο”, δήλωσε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η εκπρόσωπος της Βενεζουέλας βυθίστηκε προκλητικά στην ανάγνωση ενός βιβλίου για τον εθνικό ήρωα Σιμόν Μπολιβάρ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν πήγε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Προτίμησε να μεταβεί στη Μόσχα για να συναντήσει αύριο, Τετάρτη, τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Νικολάς Μαδούρο που είναι στην προεδρία από το 2013, επανεξελέγη για μια δεύτερη θητεία το 2018 έπειτα από μια ψηφοφορία την οποία μποϊκόταρε η αντιπολίτευση και της οποίας απέρριψε τα αποτελέσματα, όπως και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος. Αναγνωρίστηκε ως τέτοιος από σχεδόν πενήντα χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, αλλά η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να στηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται τις κατηγορίες για πιέσεις στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «γελοίες» τις συζητήσεις για μια ενδεχόμενη διαδικασία παραπομπής του, αρνούμενος εκ νέου ότι άσκησε πίεση στην Ουκρανία στην προσπάθεια να βλάψει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

«Πιστεύω πως είναι γελοίο, είναι ένα κυνήγι μαγισσών», είπε ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για την αυξανόμενη πίεση από τη Δημοκρατική αντιπολίτευσης προκειμένου να ξεκινήσει μια διαδικασία αποπομπής του.

Οι Δημοκρατικοί «δεν ξέρουν πώς να με σταματήσουν» πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, όταν θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία, είπε, κατά την άφιξή του στην έδρα του ΟΗΕ, μερικά λεπτά πριν από την ομιλία του από το βήμα.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως είπε, είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι που τάσσονται υπέρ της έναρξης αυτής της ‘εκρηκτικής’ διαδικασίας.

«Ο μόνο τρόπος γι΄ αυτούς να το προσπαθήσουν, είναι μέσω μια διαδικασίας αποπομπής. Αυτό δεν έχει συμβεί προηγουμένως με κανέναν πρόεδρο (…) Είναι γελοίο», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε και πάλι ότι ώθησε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμρ Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα για την οικογένεια Μπάιντεν χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τη στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία.

Αυτή η απειλή διακοπής της στρατιωτικής βοήθειας είναι στο επίκεντρο της συζήτησης για μια ενδεχόμενη διαδικασία αποπομπής, με την αντιπολίτευση να υποπτεύεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επωφεληθεί της θέσης του προκειμένου να ωθήσει έναν ξένο ηγέτη να αναλάβει δράση για προσωπικό του όφελος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο επειδή ήθελε και «άλλες χώρες να βάλουν χρήματα», κυρίως οι ευρωπαϊκές.

Ο Τραμπ έχει ήδη παραδεχθεί δημόσια πως είχε αναφέρει το φαβορί των προκριματικών των Δημοκρατικών, τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, Χάντερ, ο οποίος εργάστηκε για έναν ουκρανικό όμιλο αερίου από το 2014, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ζελένσκι αυτό το καλοκαίρι.

Ένας μυστηριώδης μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, έδωσε αυτό το καλοκαίρι ένα σήμα στους ανωτέρους του προκειμένου να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών, ΗΠΑ και Ουκρανίας.

Ο Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του τηλεφωνήματος. Όμως οι Δημοκρατικοί ζητούν από τον Λευκό Οίκο να δώσει επίσης στο Κογκρέσο αυτό το σήμα που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ