Μαθητικό Φεστιβάλ «Kι αν ήσουν εσύ;»| 15 Απριλίου 09.30-13.30 στο 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Την Δευτέρα 15 Απριλίου από τις 9.30 το πρωί έως τη 13.30 στο 1ο  και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ  «Kι αν ήσουν εσύ;» με την συμμετοχή   9 σχολείων,19 εκπαιδευτικών, 200 μαθητών και μαθητριών. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα παρουσιασθεί ένα θεατρικό έργο και θα πραγματοποιηθούν 11 εργαστήρια για μαθητές. Στην συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ συμμετέχουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.  

 Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να ενημερωθούν για αυτό το φλέγον ζήτημα, αλλά και να γνωριστούν με συνομηλίκους τους, να κουβεντιάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποκτήσουν καινούργιες φιλίες.  Και όλα αυτά μέσα από το θέατρο κι τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν. . 

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ της Καλαμάτας:

– 21ο Δημοτικό Σχολείο  Καλαμάτας

-ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας

-Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις  Καλαμάτας

-Γυμνάσιο Μελιγαλά

-Εκπαιδευτήρια Μπουγά

-7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

-1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

-2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

-1ο ΓΕΛ Καλαμάτας

 

Στην υλοποίηση του Φεστιβάλ βοήθησαν οι εκπαιδευτικοί:  Αθανασοπούλου Παυλίνα, Βεργή Ελένη (βοηθός), Γριβέλλα Ευτυχία, Δίμιζα Άλκη, Δίμιζα Χριστίνα, Ζέρβα Κατερίνα, Καραγιαννίδης Νικόλαος  (Νοσηλευτής), Καράγιωργα Νίκη, Κάτσου Ελένη, Κισκηρέας Κυριάκος, Κοκολάκης Νικόλαος, Κορμά Ευγενία, Κωνσταντέλου Ιωάννα, Κωνσταντινέα  Σοφία, Μπουτιέρου Κατερίνα, Παπαδοπούλου Χρύσα, Παπαμιχαλοπούλου Ιωάννα, Σολδάτος Άγγελος, Τζανετάκη Δήμητρα. 

Στην προετοιμασία και πραγματοποίηση των εργαστηρίων βοήθησαν οι :

-Αράπη Παναγιώτα, Εθελόντρια στο Κέντρο Νέων για την εμψύχωση ομάδων.

-Κοπίτα Γιώτα,Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρα Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας.

-Ρουμελιώτη Αγγελική, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Κοινωνική Λειτουργός Γ.Γ. Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας

-Χριστοπούλου Αναστασία,Κοινωνική Λειτουργός, ΚΕ.ΣΥ Καλαμάτας.

Στο υποστηρικτικό κομμάτι για τα σχολεία την σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η κυρία  Χριστίνα Δίμιζα, ενώ των συντονισμό  η κυρία Δήμητρα Τζανετάκη. 

Στην Οργάνωση του Φεστιβάλ συμμετέχουν το  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το 1ο και το  2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας ,την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ) Καλαμάτας, Κέντρα Παιδικών Χωριών SOS  Καλαμάτας και το ΚΕ.ΣΥ Καλαμάτας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες καλώντας στο  210-6541600 η στην επίσημη σελίδα του Πανελλήνιου  Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

 

Λίγα λόγια για το “Κι αν ήσουν εσύ;”

 Το  πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;”  μετρά ήδη 4 χρόνια που υλοποιείται και αυτή είναι η πέμπτη χρονιά του. Πραγματοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει:

​-Επιμορφωτικά Σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων, στελέχη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας,

-Θεατροπαιδαγωγικά Εργαστήρια για μαθητές, Δίκτυα και Φεστιβάλ Σχολείων,

-Παραστάσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη της τοπικής κοινωνίας,

-Δράσεις συνεργασίας ντόπιου και προσφυγικού μαθητικού και νεανικού πληθυσμού.

Δευτέρα 15 Απριλίου από τις 9.30 το πρωί έως τη 13.30 στο 1ο  και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ  «Kι αν ήσουν εσύ;» με την συμμετοχή   9 σχολείων,19 εκπαιδευτικών, 200 μαθητών και μαθητριών. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα παρουσιασθεί ένα θεατρικό έργο και θα πραγματοποιηθούν 11 εργαστήρια για μαθητές

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ