Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η υπόθεση με τον serial killer της Κύπρου.

Πριν λίγες ώρες δόθηκαν στην δημοσιότητα και οι φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα πια το πρόσωπό του 35χρονου λοχαγού του Κυπριακού Στρατού που παρουσιαζόταν στα θύματά του με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Το peoplegreece.com επικοινώνησε με άνθρωπο που γνώριζε τον θύτη από την  περίοδο που φοιτούσαν στην ΣΣΕ. Αν και μεγαλύτερος ο Νίκος Μεταξάς, είχαν συναναστραφεί κάποιες φορές. Η ίδια πηγή κάνει λόγο για έναν χαμηλών τόνων και αρκετά κλειστό άνθρωπο.

«Τον ξέρω, ήταν μεγαλύτερός μου στην ΣΣΕ. Εγώ εξεπλάγην όταν έμαθα ότι παραδέχτηκε τις δολοφονίες. Ήταν πολύ χαμηλών τόνων, ποτέ δεν τον είδα θυμωμένο ή να φωνάζει και ήταν πολύ καλός στη δουλειά του. Βέβαια ήταν αρκετά κλειστός χαρακτήρας. Δεν μίλαγε εύκολα, δεν ανοιγόταν. Οι συναναστροφές του ήταν μετρημένες. Αργότερα έμαθα μέσα από τα social media πως άρχισε να ασχολείται με την φωτογραφία με την οποία είχε πάθος. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς. Μιλήσαμε αλλά δεν είπαμε πολλά πέραν των τυπικών. Όπως σας είπα ήταν κλειστός. Δύσκολα άνοιγε περαιτέρω συζήτηση».

Μάλιστα το φως της δημοσιότητας έχουν δει και φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Νίκο Μεταξά λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την σύλληψή του, σε ρόλο φωτογράφου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού προς τιμήν του Δημήτρη Χριστόφια.

Serial Killer Κύπρου: Η μαρτυρία μοντέλου που γύρισε video στο σπίτι του δολοφόνου


Την ίδια ώρα και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ο Αρχηγός της Αστυνομίας δηλώνει στα Κυπριακά Μέσα πως έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις για την συγκεκριμένη υπόθεση.

«Έχουν ληφθεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις 315 καταθέσεις και έγιναν αρκετές έρευνες. Έχουν γίνει επίσης σε τρία οχήματα και έγιναν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Ενισχυμένη είναι η ανακριτική ομάδα.Γίνεται παράλληλα μια πολύ προσεχτική έρευνα. Θα τονίσω τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εξάγονται αποτελέσματα. Έχει ανακριθεί εκ νέου ο ύποπτος και δεν θα δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε εντός του φρεατίου, όμως οι έρευνες συνεχίζονται γιατί υπάρχει λόγος που συνεχίζονται.Αν αποφασισθεί να διακοπούν, θα διαφανεί αργότερα.Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές. Διερευνάται το κίνητρο και σκιαγραφείται το προφίλ του υπόπτου. Για την εξάχρονη θα συνεχιστούν οι έρευνες. Όταν μιλάμε για κάποιους ισχυρισμούς κάποιου που τελεί υπό κράτηση, αυτές οι θέσεις εξετάζονται πολύ προσεχτικά».

Σύμφωνα ΄τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις, νωρίς σήμερα το απόγευμα, ο 35χρονος που τελεί υπό κράτηση επανασυνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Η επίσημη αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Philenews, δεν εντοπίστηκε τρίτο πτώμα ωστόσο πρόκειται για υπόθεση που αφορά υποψήφιο θύμα, το οποίο αγνοείται από το Δεκέμβριο του 2017 και η μητέρα της οποίας απηύθυνε έκκληση μέσω τηλεοράσεως για εντοπισμό της κόρης της.

Μάλιστα αύριο αναμένεται ο 35χρονος να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου θα υποβληθεί αίτημα για περαιτέρω κράτηση του, σε σχέση με την νέα υπόθεση.