Με τεράστια επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το 20ο Καρναβάλι Κορώνης

TA 20 χρόνια καρναβαλιού με πολύ κέφι , πολλή διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις γιόρτασε η Κορώνη μαζί με πλήθος επισκεπτών που κατέκλυσαν την παραλιακή οδό της πόλης για να απολαύσουν το θέαμα την Κυριακή 10 Μαρτίου .

Η καρναβαλική περίοδος, που ήταν γεμάτη από πολλές και όμορφες εκδηλώσεις , οι οποίες συνδύαζαν την διασκέδαση με διάφορα λαογραφικά δρώμενα, ολοκληρώθηκε με την μεγάλη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλοί καρναβαλιστές, γεγονός που δείχνει οτι το καρναβάλι της Κορώνης έχει γίνει θεσμός και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Πολλά ήταν και τα άρματα, που συνόδευαν τα γκρουπ, ενώ πολύς ήταν και ο κόσμος, που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση, να διασκεδάσει και να χορέψει με τους συμμετέχοντες σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Με έντονα σατυρικό χαρακτήρα και νόημα τόσο τα γκρούπ, όσο και τα άρματα του 20ου Καρναβαλιού της Κορώνης σχολίαζαν την επικαιρότητα, έχοντας αντλήσει έμπνευση από πρόσωπα κυρίως του πολιτικού κλάδου και πρόσφεραν άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, που χόρεψαν και διασκέδασαν σε ξέφρενους ρυθμούς.

Φυσικά πρωταγωνιστής του Καρναβαλιού και φέτος ο περιβόητος “Μπάρμπας”. Άλλωστε το λέει και το γνωστό τετράστιχο

  «Στην Κορώνη ήρθε πάλι ,
Το τρελό το καρναβάλι,
Πό ‘χει Μπάρμπα κι αφεντεύει,
Και τον κόσμο κυριεύει».

Η μεγάλη παρέλαση έκλεισε με την γενέθλια τούρτα του Καρναβαλιού με τον αριθμό 20, η οποία μάλιστα έκρυβε και μια μεγάλη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους.

Η Καρναβαλική Επιτροπή και όλοι όσοι βοήθησαν στην οργάνωση του Καρναβαλιού της Κορώνης, θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τους καρναβαλιστές, που εργάστηκαν με μεράκι και όρεξη και στήριξαν ακόμα μια χρονιά έναν αγαπημένο θεσμό, όσο και όλους τους ανθρώπους ντόπιους και επισκέπτες, που γέμισαν τον παραλιακό δρόμο της πόλης και διασκέδασαν παρέα με τους καρναβαλιστές.

Φωτογραφίες από το Καρναβάλι : 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ