Άκρως επιτυχημένη η πρεμιέρα του “Ωραία μου κυρία” από το ΜΕΘ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του “Ωραία μου κυρία” από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο εχτές 29 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Μετά από πολλές και κουραστικές πρόβες, όλοι οι συντελεστές του ΜΕΘ  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια παράσταση απαιτήσεων για να προσφέρουν γέλιο, χαρά, αλλά και συγκίνηση στο κοινό και κατάφεραν να αποδώσουν ένα έργο άρτιο και καλοδουλεμένο από κάθε πλευρά.

 

Όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΜΕΘ , η παραγωγή αυτή ήταν ένα στοίχημα με πολλές απαιτήσεις, για το οποίο όμως όλοι δούλεψαν πολύ και σκληρά, σαν μια ομάδα, ο καθένας από το δικό του πόστο, ώστε να κερδηθεί και να προσφέρουν ένα όμορφο αποτέλεσμα στους φίλους του ΜΕΘ, που τόσα χρόνια το στηρίζουν. Και το στοίχημα κερδήθηκε. Το “Ωραία μου κυρία” απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα των θεατών , που χτές είχαν γεμίσει από νωρίς το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και στο τέλος αποθέωσαν τους ηθοποιούς.

 

Ειδική αναφορά δεν θα μπορούσα να μην γίνει στην σκηνοθεσία του Περικλή Αλμπάνη, ο οποίος ήταν και ο καπετάνιο σε αυτό το νέο θεατρικό ταξίδι, ο οποίος συντόνισε και καθοδήγησε τον πολυπληθή θίασο του ΜΕΘ για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και ο οποίος στο τέλος της παράστασης φανερά συγκινημένος συνεχάρη έναν προς ένα τους ηθοποιούς του.

Εν ολίγοις το “Ωραία μου κυρία” είναι μια παράσταση που αξίζει να δούμε, γιατί συνδυάζει διασκέδαση, ρομαντισμό, συγκίνηση, ωραίες ερμηνείες, ωραία μουσική και τραγούδια, ευφάνταστα σκηνικά και κουστούμια και περνάει πολύ ωραία μηνύματα. Το “Ωραία μου Κυρία” είναι μια τρυφερή κομεντί εποχής που ξεχειλίζει από χιούμορ, συναίσθημα, τρυφερότητα αλλά και καυστικά σχόλια του συγγραφέα για την αστική τάξη της εποχής του. Για τα δεδομένα της πόλης μας το ‘ Ωραία μου κυρία ” από το ΜΕΘ, είναι μια παράσταση προσφορά στους λάτρεις του καλού θεάτρου!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:  Ο καθηγητής Ουίλιαμ Χίγγινς βάζει στοίχημα ότι μπορεί να μετατρέψει ένα λαϊκό αμόρφωτο κορίτσι, την Ελίζα Ντούλιτλ, σε πραγματική αριστοκράτισσα έτσι που κανείς να μην καταλάβει την καταγωγή της. Η εκπαίδευση της Ελίζας αρχίζει φυσικά με πολλά προβλήματα και αναποδιές μιας και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να φτιάξεις έναν καινούργιο άνθρωπο μέσα σε έξι μήνε. Σε αυτήν την “κωμική” διαδικασία της μεταμόρφωσης επιστρατεύονται και άλλοι, όπως ο φίλος του καθηγητή Χίγγινς , η μητέρα του και πολλοί ακόμα. Κάποια στιγμή η Ελίζα είναι έτοιμη να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στη μεγάλη δεξίωση της Πρεσβείας. Θα καταφέρει αυτό το “χαμίνι” του Κόβεντ Γκάρντεν να πείσει για νεαρή αριστοκράτισσα εκ Παρισίων, όπως την παρουσιάζουν; Και πώς περιπλέκονται ακόμα περισσότερο τα πράγματα όταν ο αλαζονικός και σνομπ καθηγητής Χίγγινς αρχίζει να ερωτεύεται το δημιούργημά του;

ΔΙΑΝΟΜΗ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΚΗΝΙΚΑ : Περικλής Αλμπάνης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Βίκυ Βορίλα

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ηλίας Παναγιωτόπουλος

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ : Λεωνίδας Βέλλης

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ : Γιώργος Κλείδωνας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Βίνα Μάλαμα

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ : Σβετλάνα Ομπράζτσοβα

ΗΧΗΤΙΚΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Χρήστος Νικολόπουλος- Γιώργος Νικολόπουλος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ : Γιώργος Αγγελόπουλος

ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ : Μαρία Λυκούση

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ : Λούλα Αναγνωστοπούλου Χρυσούλα Σιψά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ : Λεωνίδας Μακρής

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ : Νίκος Γκούνης

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ : Αγγελική Πασσαρά

ΟΜΑΔΑ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΘ : Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Βορίλα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Βίνα Μάλαμα , Ελένη Ρομπόγλου,  Θεοδώρα Σπυροπούλου, Χρυσούλα Σιψά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ : Μύλη Παπαβασιλείου

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ : Όλγα Λάκκα

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΜΕΘ:

ΕΛΙΖΑ ΝΤΟΥΛΙΤΛ: Γεωργία Λαζάρου

ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΧΙΓΓΙΝΣ: Λεωνίδας Βέλλης

ΕΝΤΟΥΑΡΤ ΠΙΚΕΡΙΝ: Παύλος Κλάδης

ΤΖΩΡΤΖ: Ηλίας Παναγιωτόπουλος

ΜΠΕΑΤΡΙΣ ΧΙΓΓΙΝΣ: Χρυσούλα Σιψά

ΑΛΦΡΕΝΤ ΝΤΟΥΛΙΤΛ: Λίνος Δουλάμης

ΤΖΙΜΥ: Παναγιώτης Σπυρακόπουλος

ΜΑΙΡΗ ΛΟΥ: Μαρία Λυκούση

ΜΑΙΡΗ ΝΤΕΞΤΕΡ: Βίνα Μάλαμα

ΦΡΕΝΤΥ ΝΤΕΞΤΕΡ: Αργύρης Καραγιάννης

ΚΛΑΡΑ ΝΤΕΞΤΕΡ: Ειρήνη Τσέλλου

ΜΑΓΚΥ ΚΟΕΝ: Μύλη Παπαβασιλείου

ΖΟΛΤΑΝ ΚΑΡΠΑΘΥ: Γιώργος Καραμπάτσος

ΑΛΕΞΕΙ: Δημήτρης Γκολώνης

ΤΟΜ: Δημήτρης Ξυδέας

ΛΟΥΛΟΥΔΟΥ: Ολυμπία Βενιζελέα

ΑΝΤΡΑΣ: Τάκης Βασιλόπουλος

ΣΤΕΦΑΝΙ: Ελένη Γιαννακοπούλου

ΖΟΖΕΦΙΝ: Λούλα Αναγνωστοπούλου

ΠΩΛΕΤ: Θεοδώρα Σπυροπούλου

ΜΠΑΡΜΑΝ: Νικήτας Δημόπουλος

Το ΜΕΘ Ευχαριστεί την Εθνική Λυρική Σκηνή και κυρίως τον πρώην Πρόεδρό της κ. Σάκη Θεοδωρόπουλο για την ανεκτίμητη βοήθεια. Επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου / Π. Ε. Μεσσηνίας για τη συνδιοργάνωση της παραγωγής, καθώς και τους Λεωνίδα Μακρή και Θανάση Πουλόπουλο για την πολύτιμη προσφορά.

Υποστήριξη: Εμφασις 91.8 fm – Life fm 88 – EnterMessinia.gr –EnterMessinia TV

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από 29/3 μέχρι και 14/4 ( Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα ) στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6945 237722

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Βιβλιοπωλείο Μακρή ( από τις 26/3 )

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ