Θερινά σεμινάρια θεάτρου για όλες τις ηλικίες στο Θέατρο Νηπιαγωγείο #radiopolitismos

Αναζητάτε έναν δημιουργικό τρόπο να διοχετεύσετε την ενέργειά σας φέτος το καλοκαίρι; Σας αρέσει όμως και το θέατρο; Το Θέατρο Νηπιαγωγείο συνδυάζοντας αυτά τα δύο παρουσιάζει ένα κύκλο θερινών σεμιναρίων θεάτρου για τέσσερις ηλικιακές ομάδες. Στο τμήμα ενηλίκων θα διδάξει η Καλλιρρόη Βελέντζα, ενώ στα τμήματα παιδιών και εφήβων η Ελένη Ευταξοπούλου.

 

“Θέατρο για ενήλικες ή η βασική εργαλειοθήκη του θεάτρου” με την Καλλιρρόη Βελέντζα

Η Καλλιρρόη Βελέντζα, μέσα σε πέντε δίωρες συναντήσεις κάνει μία εισαγωγή στον κόσμο του θεάτρου, δίνοντας στους συμμετέχοντες την βασική εργαλειοθήκη που χρειάζονται προκειμένου να καταπιαστούν με ένα θεατρικό κείμενο. Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς οι συμμετέχοντες εξερευνούν τα εκφραστικά τους μέσα και δουλεύουν τη  σκηνική τους επικοινωνία, ψυχαγωγούνται και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Το μάθημα απευθύνεται σε όλους και δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία.  Τα μαθήματα στο τμήμα αυτό θα πραγματοποιούνται από 2 ώς 30 Ιουλίου κάθε Δευτέρα 19:00-21:00

 

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους με την Ελένη Ευταξοπούλου

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, αναπτύσσοντας  την φαντασία τους, γνωρίζοντας το σώμα τους και μαθαίνοντας να συνεργάζονται και να λειτουργούν σαν ομάδα. Μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, τα παιχνίδια και τους αυτοσχεδιασμούς θωρακίζουν επίσης την προσωπικότητα τους και δημιουργούν βάσεις με στόχο την λειτουργία του συνόλου. Το μάθημα αυτό θα πραγματοποιείται σε 3 ηλικιακές ομάδες:

Ηλικίες 4-6: σε αυτό το τμήμα  τα παιδιά θα μαθαίνουν το σώμα τους, τις φωνητικές δυνατότητες τους, παντομίμα, ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς και τα στοιχεία της φύσης. Το τμήμα αυτό θα λειτουργεί από 6 Ιουλίου ώς 3 Αυγούστου κάθε Παρασκευή 18:00-19:00.

Ηλικίες 6-11: τα παιδιά εδώ μαθαίνουν να εκφράζονται με παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς που στοχεύουν σε φωνή, λόγο, φαντασία, συνεργασία. Μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες.Το τμήμα αυτό θα λειτουργεί από 6 Ιουλίου ώς 3 Αυγούστου κάθε Παρασκευή 19:00-20:30.

Ηλικίες 12-18: Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε νέους και νέες εφηβικής ηλικίας. Εδώ οι έφηβοι μέσα από τον αυτοσχεδιασμό μαθαίνουν να συνδυάζουν το λόγο, το σώμα και την φαντασία τους.

Στο τμήμα αυτό τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από 5 Ιουλίου εώς 2 Αυγούστου κάθε Πέμπτη 18:00-19:30.

 

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής για όλα τα τμήματα στο τηλέφωνο 6943092719

Οι εισηγήτριες:

Η Καλλιρρόη Βελέντζα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας μεταπτχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε) στην Πολιτισμική διαχείριση στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στην Δημιουργία Παρστατικών Τεχνών (M.A. in Performance Making) στο κολλέγιο Γκόλντσμιθς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths College, University of London). Τέλος ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Από το 2015 ζει στην Καλαμάτα όπου εργάζεται ώς αυτοαπασχολούμενη. Διευθύνει καλλιτεχνικά τον χώρο πολιτισμού με εστίαση στις παραστατικές τέχνες «Θέατρο Νηπιαγωγείο» στον οποίο έχει υλοποιήσει 15 θεατρικές παραγωγές μέχρι σήμερα. Παράλληλα την θεατρική περίοδο 2017-2018 εργάσθηκε ώς ηθοποιός για το ΔηΠεΘε Καλαμάτας.

 

 

Η Ελένη Ευταξοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει Αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 2006. Τελείωσε την δραματική σχολή «αρχή» της Νελλης Καρρά το 2010. Ήταν ιδρυτικό μέλος των cheek-bones 2010-2013 και από το 2018 συνεργάζεται με την ομάδα Re-Act. Έχει διασκευάσει και μεταφράσει θεατρικά έργα. Ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι και την σκηνοθεσία παιδικών παραστάσεων σε ελληνικά και αγγλικά τα τελευταία πέντε χρόνια

Όσοι λοιπόν αγαπάτε το θέατρο και θελετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό δηλώστε συμμετοχή στα θερινά σεμινάρια θεάτρου που οργανώνει το Θέατρο Νηπιαγωγείο.

Υποστήριξη : Έμφασις 91,8 fmLif fm 88Entermessinia

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ