Εξιχνιάστηκε 6 χρόνια μετά η δολοφονία του 29χρονου στο Περιστέρι

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία του 29χρονου Αλβανού, που διαπράχθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, στο Περιστέρι.

Ο 29χρονος είχε εντοπιστεί νεκρός στη θέση του οδηγού ΙΧ αυτοκινήτου, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το πλησίασε μοτοσυκλέτα με δύο επιβάτες, ο συνεπιβάτης της οποίας πυροβόλησε εναντίον του θύματος.

Δράστες είναι ένας 38χρονος Αλβανός, που είναι έγκλειστος σε φυλακή, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, καθώς και μία 28χρονη Ελληνίδα, ως συνεργός.

Ο 29χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να συναντηθεί με γυναίκα που είχε γνωρίσει μέσω ιστοσελίδας κοινωνικού δικτύου, ενώ την ημέρα του εγκλήματος είχε πάει σε ραντεβού, στο Περιστέρι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το προαναφερόμενο προφίλ είχε δημιουργηθεί με ψευδή στοιχεία, από γυναίκα, ενώ τον χειρισμό του είχε αναλάβει ο 38χρονος δράστης.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι η γυναίκα που επικοινωνούσε τόσο τηλεφωνικά, όσο και με γραπτά μηνύματα με το θύμα, προκειμένου να ορίσει το ραντεβού, ήταν η 28χρονη καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Ο 38χρονος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κυρία ανάκριση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ