Για συμμετοχή στις Combat 18 και ΑΜΕ εξετάζονται οι συλληφθέντες

Η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική και σε περιοχές της επαρχίας είχε ως στόχο άτομα, τα οποία φέρονται να συμμετέχουν σε ακροδεξιές οργανώσεις και φέρονται επίσης να είχαν συμμετοχή -μεταξύ άλλων- σε εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια μεταναστών και αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι 5 συλληφθέντες να είναι μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18» αλλά και να ανήκουν στους «Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές» ή «ΑΜΕ». Οι έρευνες της αστυνομίας έγιναν ταυτόχρονα σε Νέα Σμύρνη, Βάρη και Μενίδι, καθώς και σε Ιωάννινα και Σέρρες. Όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση, «οι συλληφθέντες είναι μέλη των χιτλερικών οργανώσεων Combat 18 αλλά και των ΑΜΕ. Η οργάνωση Combat 18 ξεκίνησε τη δράση της τη δεκαετία του ’90 στη Μεγάλη Βρετανία».

Όπως ανέφεραν οι δημοσιογράφοι στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει ότι οι συλληφθέντες συμμετείχαν στην επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζεται και μάλιστα αναμένονται και άλλες συλλήψεις, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κατ΄ οίκον έρευνες.

Όλοι είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

 

 

newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ