Θρασύτατη ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Μεσσήνη με σύντομη ομηρία και μόλις 2.700 ευρώ λεία!

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ένοπλη ληστεία, σημειώθηκε χθες το πρωί στην πόλη της Μεσσήνης, η οποία ανάστατη, παρακολουθούσε τις εξελίξεις, με τους κατοίκους σε απόγνωση, καθώς μετά τα κρούσματα μικροκλοπών, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα περιστατικό, πρωτοφανές για την περιοχή!

Ένας άντρας, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μιλούσε καλά ελληνικά, μπήκε κυριολεκτικά σαν… κύριος, 25 λεπτά πριν της 9 το πρωί, στο υποκατάστημα της τράπεζας Aplha, ως πελάτης! Είχε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατούσε σακίδιο.

Κώστας Χρονόπουλος

Κώστας Χρονόπουλος

Στην τράπεζα, ήταν μόνο ένας πελάτης και όταν μπήκε ένας ακόμη κύριος για συναλλαγή, ο Κώστας Χρονόπουλος, του έβαλε το πιστόλι στην κοιλιά, κρατώντας τον για λίγο σε ομηρία, ώσπου να… τελειώσει τη «δουλειά» του, θέλοντας προφανώς να κάνει ξεκάθαρες και τις διαθέσεις του! «Μόλις μπήκα στην τράπεζα, τράβηξε το όπλο και με… πόσταρε στην κοιλιά! “Τι έγινε;” του λέω! “Θα με σκοτώσεις;” «Κάτσε ακούνητος στην καρέκλα», μου είπε κι έτσι έκανα! Οι μισοί υπάλληλοι, ήταν όρθιοι με τα χέρια ψηλά και τότε μπήκε στο ταμείο! Είχε μια τσάντα και έβαλε όσα λεφτά βρήκε! Δε νομίζω πως ήταν πολλά, αφού το χρηματοκιβώτιο είχε χρονοδιακόπτη και αναγκάστηκε να φύγει! Του είπε άλλωστε και μια υπάλληλος, πως αν περίμενε, θα τον συλλάβουν κι έτσι ζήτησε να φύγει από την πόρτα ασφαλείας και έφυγε πεζός, από το στενό!», περιέγραψε ο όμηρος, ο οποίος τρόμαξε πολύ, όπως είναι απόλυτα δικαιολογημένο, με τον «ερασιτέχνη» ένοπλο ληστή, να κλέβει τελικά, 2.700 ευρώ και την Αστυνομία να συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αποστόλης Πανταζόπουλος

Αποστόλης Πανταζόπουλος

Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί, πως η τράπεζα, είχε κάμερα ασφαλείας, ενώ και οι μαρτυρίες, είναι σίγουρα σημαντικές. «Ήρθε με το όπλο, τους πήρε τα λεφτά και έφυγε από την πίσω πόρτα», δήλωσε ο Αποστόλης Πανταζόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. «Όπως καθόμουν εδώ και έπινα καφέ, είδα τον αστυνομικό με το πιστόλι στα χέρια, φοβάμαι, γιατί δεν έχουμε κράτος! Αστυνομία έχουμε και μάλιστα καλή, κράτος και νόμους δεν έχουμε», είπε με νόημα, ενώ τρομαγμένοι, είναι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. «Μπήκε μέσα ο ληστής και είχε όπλο! Του έβαλε το όπλο στην κοιλιά και μόλις πήρε τα χρήματα, έφυγε με τα πόδια», είπε ο Σταύρος Χαΐνης, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Σταύρος Χαΐνης

Σταύρος Χαΐνης

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ