
Σε εφαρμογή εν μέσω Μουντιάλ και… μπάνιων του λαού μπαίνει η κυκλοφοριακή μελέτη στην Κυπαρισσία!
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ σε δημότες και τον εμπορικό κόσμο αποτελεί η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης με την τοποθέτηση οδοσημάτων στην Κυπαρισσία λίγο καιρό μετά την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες την Παρασκευή κορυφώνεται η τοποθέτηση των σημάτων στους στύλους που τοποθέτησε ο Δήμος Τριφυλίας ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η μελέτη, η οποία θα προβλέπει αυξημένες μονοδρομήσεις, χωρίς όμως να εξασφαλίζει νέους χώρους στάθμευσης, ενώ αλλάζει η ροή κυκλοφορίας σε άξονες που για δεκαετίες οι οδηγοί είχαν συνηθίσει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μάλιστα σύμφωνα με την μελέτη προβλέπει ότι η περίφημη «κόντρα» και όλη η οδός 25ης Μαρτίου που περιλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της αγοράς θα είναι κάθοδος.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ρυθμίσεις στην είσοδο της πόλης, όπου η εθνική οδός Πύργου- Μεθώνης διέρχεται μέσα από την πόλη, θα γίνουν παρεμβάσεις κοντά στην περιοχή του ΟΣΕ, ενώ θα κριθεί στην πράξη η κυκλοφορία γύρω από την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου που παραμένει σε αρκετά σημεία διπλής κατεύθυνσης.
Το σίγουρο είναι ότι στα αρχικά στάδια μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα δημιουργηθούν προβλήματα ιδίως με επισκέπτες που θα δουν μια άλλη εικόνα. Η επιτυχία του νέου κυκλοφοριακού πάντως θα κριθεί στην πράξη. Τέλος, παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί σε περίπτωση που θα γίνουν μελλοντικά πεζοδρομήσεις ή αναπλάσεις κοντά στην αγορά, την περιοχή της πλατείας κι αλλού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ