Συλλαλητήριο σήμερα για την Μακεδονία: Ζωντανή εικόνα από την Πέλλα

 Τέσσερις περίπου μήνες μετά τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, συγκεντρώσεις για την Μακεδονία θα γίνουν σήμερα σε 24 πόλεις της χώρας, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης για το όνομα των Σκοπίων είναι σε μια κρίσιμη καμπή, η «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» διοργανώνει τις συγκεντρώσεις, που έχουν ως κοινή ώρα έναρξης τις 19:30.

Συγκριμένα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε δρόμους και πλατείες στις παρακάτω περιοχές: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βόλος, Θήβα, Κέρκυρα, Ρόδος, Χαλκίδα, Χανιά και Κως.

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία έχουν «αγκαλιάσει» πολλοί Μητροπολίτες και δήμοι. Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως στις συγκεντρώσεις δεν υπάρχει χώρος για ακραίες φωνές.

«Στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στην οποία, επίσης, τονίζεται ότι στις εξέδρες των κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα γιατί «μιλάει ο λαός».

Δειτε ζωντανή εικόνα από το thestival

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ