![](https://entermessinia.gr/wp-content/uploads/2018/03/29680420_430807244007017_125580115_o-1024x576.jpg)
Με επιτυχία και ηχηρές παρουσίες διεξήχθη χθες στην Καλαμάτα το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας!
Ασταμάτητες, είναι οι ιδέες των εμπνευστών του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, το οποίο εδραιώθηκε ως θεσμός, με τα… πλοκάμια του να απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και την εξωστρεφή του δράση να συνεχίζεται δυναμικά, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ιδιαίτερης δυναμικής της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας.
Οι επιτυχίες, αλληλοδιαδεχόμενες, η αναγνώριση, γεγονός και η καινοτομία, στο επίκεντρο. Μια ιδέα ενός ανθρώπου – σύμβολο, στον τομέα της επιχειρηματικότητας της Μεσσηνίας και όχι μόνο, του Καλαματιανού Κώστα Παπαδημητρίου, ήταν αρκετή, για να ανάψει τη σπίθα της δράσης του Κώστα και του Αντρέα, του Αντρέα και του Κώστα, οι οποίοι κρατούν τα ηνία του Σχολείου Τουρισμού, εργαζόμενοι άοκνα για το κοινό –όλων μας- καλό! Ο Κώστας Ανδριανόπουλος και ο Ανδρέας Ζαγάκος, ετοίμασαν σε χρόνο ρεκόρ το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας, το οποίοςδιεξήχθη χθες στο Elite. με τη συμμετοχή σημαντικών φορέων και τη στήριξη ενός ονόματος, που αποδεικνύεται περισσότερο βαρύ και από ιστορία, του ονόματος Παπαδημητρίου.
Όλα ήταν άρτια οργανωμένα και το Φεστιβάλ αυτό, θα απλωθεί σε όλη τη χώρα! «Είναι μια ιδέα που είχαμε πριν 3 μήνες και την ανακοινώσαμε στη διάρκεια του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας . Μια ιδέα του Κώστα Παπαδημητρίου , η εταιρεία του οποίου… ταξιδεύει το όνομα της Καλαμάτας σε όλο τον κόσμο και καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να υλοποιήσουμε, φτιάχνοντας μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου παραγωγή. Χθες, είδαμε τον 1ο προκριματικό γύρο του διαγωνισμού σαλάτας και στις 24 Απριλίου στην Αθήνα, αλλά και στις 8 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε τη συνέχεια», εξήγησε στη «Φ» ο Κώστας Ανδριανόπουλος, τονίζοντας πως οι νικητές από αυτούς τους τρεις γύρους, θα βρεθούν ξανά στην Καλαμάτα στο τέλος Σεπτεμβρίου για τον μεγάλο τελικό, που θα αναδείξει του 20 καλύτερους chef, οι οποίοι έχουν δουλέψει στην ελληνική σαλάτα, που μπορεί, να… πάει την ελληνική γαστρονομία ακόμη πιο ψηλά! «Η πρώτη μας ανησυχία, ήταν πως μπορούμε να πάμε την πόλη μας μπροστά και νομίζω πως το έχουμε καταφέρει, σε βαθμό που δεν το περιμέναμε, αφού η Καλαμάτα γίνεται ξανά, το επίκεντρο της ελληνικής γαστρονομίας», δήλωσε ο κ. Ανδριανόπουλος, επισημαίνοντας πως συμμετείχαν 40 σπουδαστές από 14 εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Χθες, ξεχωριστή, ήταν η συμμετοχή του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, που ήταν και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, της διευθύντριας Σύνταξης του «Γαστρονόμος», του Γιάννη Καρβέλα και του Καλαματιανού Παναγιώτη Παπανικολόπουλου, γνωστός ως «γαστρονάυτης», ενώ ενθουσιασμένος παρακολουθούσε τη διαδικασία ο Καλαματιανός επιχειρηματίας και εμπνευστής, Κώστας Παπαδημητρίου. Οι συνταγές, θα γίνουν βιβλίο και οι τελικοί 10 νικητές, θα λάβουν βραβεία εκπαίδευσης.
Γεωργία Αναγνωστοπούλου