Προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Παιχνίδια παίζει η Άγκυρα με την αγωνία των οικογενειών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί μετά από απόφαση του εισαγγελέα του τουρκικού δικαστηρίου, θα παραμείνουν τελικά προφυλακισμένοι, μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία.

Οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη  κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης και επισκέφτηκαν τον εισαγγελέα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Οι δυο Τούρκοι δικηγόροι των δυο αξιωματικών μας είχαν προγραμματίσεις να επισκεφτούν το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή, αυτό έγινε σήμερα, δημιουργώντας προσδοκίες για θετικές εξελίξεις.

Οι δικηγόροι ζήτησαν ξανά την απελευθέρωσή τους, υποβάλλοντας νέα ένσταση, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, επί της απόφασης του δικαστηρίου που διέταξε την προφυλάκιση (έχουν δικαίωμα για μια ένσταση το μήνα και η προηγούμενη είχε γίνει στις 26 Φεβρουαρίου). Οι δυο αξιωματικοί μας δεν μετέβησαν στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, ο εισαγγελέας αποφάσισε να μείνουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία. Ο χρόνος μάλιστα της προφυλάκισης παραμένει αδιευκρίνιστος. Έτσι, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης θα παραμείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης.

Ελπίδες για θετική εξέλιξη είχαν δημιουργηθεί νωρίτερα στον απόηχο της ευρωτουρκικής Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι ελπίζει για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα. «Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ