Η νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί για τις προεδρικές εκλογές του 2007 δέχθηκε άραγε χρηματοδοτήσεις από τη Λιβύη; Ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους τέθηκε σήμερα υπό κράτηση, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, την οποία η δικαιοσύνη ερευνά εδώ και πέντε χρόνια.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς του Κεντρικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και των Χρηματιστικών και Φορολογικών Παραβάσεων (OCLCIFF) στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία της εφημερίδας Le Monde και του ιστότοπου Mediapart.

Ο Μπρις Ορτφέ, πολύ στενός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί και υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του, καταθέτει από την πλευρά του χωρίς να τελεί υπό κράτηση, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Το νέο αυτό στάδιο της έρευνας σηματοδοτεί μια επιτάχυνση σ’ αυτή την πολυπλόκαμη υπόθεση που έχουν αναλάβει δικαστές του οικονομικού εγκλήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com