Δράση στην πλατεία Οθωνος για την Εβδομάδα Εθελοντισμού με συμμετοχή 4 σχολικών μονάδων

Σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τo 13o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας διοργανώνει δράση  στην πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού σήμερα από 10π.μ.-12μ. με τίτλο: «Εβδομάδα εθελοντισμού, οι μικροί εθελοντές καλωσορίζουν την Άνοιξη».

Οι μαθητές/τριες του σχολείου θα υποδεχτούν την Άνοιξη με τα παραδοσιακά «χελιδονίσματα» και με τη βοήθεια εθελοντικών φορέων του τόπου μας θα γνωρίσουν βιωματικά το έργο των εθελοντών, θα ζωγραφίσουν, θα δημιουργήσουν κατασκευές, θα φυτέψουν και θα μεταδώσουν το μήνυμα του εθελοντισμού σε περαστικούς και κατοίκους της περιοχής. Οι φορείς που υποστηρίζουν τη δράση και συμμετέχουν είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Σώμα Σαμαρειτών Τμήματος Καλαμάτας), η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Καλαμάτας, η Επιτροπή Εθελοντισμού Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο έχει ως στόχο τη γνωριμία των μαθητών/τριών με τον εθελοντισμό και την ενεργό πολιτειότητα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συγκεκριμένο αριθμό σχολικών μονάδων σε κάθε περιφέρεια, ανάλογα τον ετήσιο προγραμματισμό του. Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετέχουν τέσσερις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας (αλφαβητικά: 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων, Νηπιαγωγείο Αρφαρών, 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας).

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ