Η μετοχή του Facebook σημείωσε σήμερα πτώση κατά το άνοιγμα της Wall Street, επηρεασμένη από τις αποκαλύψεις για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analyticaπροσωπικών δεδομένων άνω των 50 εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Γύρω στις 15:35 (ώρα Ελλάδας), μερικά λεπτά μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η μετοχή του Facebook σημείωνε πτώση 4,83%, στα 176,15 δολάρια, με αποτέλεσμα να σημειώνει πτώση και ο δείκτης Nasdaq (-0,84%).

«Οι κατηγορίες για κατάχρηση δεδομένων χρηστών του Facebook είναι μια απαράδεκτη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών μας στην ιδιωτικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι καλώντας το Facebook να γίνει πιο υπεύθυνο, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως οι βουλευτές της ΕΕ θα ερευνήσουν αν έγινε κατάχρηση των δεδομένων.

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατάχρηση για πολιτικούς λόγους προσωπικών δεδομένων που ανήκουν σε χρήστες του Facebook, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη», αναφέρει σε δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com