Από τη Χριστίνα Ζάχου,

Η Aurora –σημαίνει «αυγή»– μεγάλωσε σε μια πολυπολιτισμική οικογένεια. Η καταγωγή της μητέρας της είναι από το Βέλγιο και τη Ρουάντα. Ο μπαμπάς της Έλληνας. Η νεαρή ηθοποιός, που παίζει στην παράσταση Αύγουστος, γεννήθηκε κι έζησε μέχρι τα 18 της χρόνια στο Βέλγιο, ενώ από μικρό κοριτσάκι επισκεπτόταν συχνά τη χώρα μας για να δει τον πατέρα της, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Αρζόγλου.

Όταν ενηλικιώθηκε, μετακόμισε στο Λονδίνο για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Το πρώτο διάστημα στη βρετανική πρωτεύουσα δεν ήταν εύκολο, καθώς δεν γνώριζε καλά τη γλώσσα. Για το μόνο που ήταν σίγουρη ήταν πως ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα των γονιών της: να γίνει ηθοποιός. Έκανε μαθήματα μιούζικαλ και στη συνέχεια σπούδασε θεατρολογία και κινηματογράφο. Στη σχολή του θεάτρου κόπηκε στα θεωρητικά μαθήματα και αποφάσισε να μη δώσει ξανά σε δραματική σχολή.

Τι θυμάσαι από την εποχή που πήγες στην Αγγλία ως φοιτήτρια;

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη, αν και δυσκολεύτηκα ζώντας μόνη. Κάποια στιγμή στα 24 μου συνειδητοποίησα πως έφυγα πολύ νωρίς από το σπίτι της μητέρας μου. Θα μπορούσα να το είχα κάνει λίγο αργότερα.

Η βάση σου είναι πλέον στην Ελλάδα;

Ναι, αλλά έχω ακόμη τάσεις φυγής. Θα ήθελα να πάω σε κάποιο νέο μέρος και να αρχίσω από την αρχή. Πάντα είμαι έτοιμη και για κάπου αλλού. Αν και ζώντας στην Αθήνα μπορώ να σου πω πως υπάρχει ποιότητα ζωής, κι ας μην το παραδεχόμαστε. Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε πολύ απλά πράγματα: καλό φαγητό, να βλέπεις και να κολυμπάς στη θάλασσα της Μεσογείου και ήλιο. Μεγάλωσα στο Βέλγιο, έζησα για οκτώ χρόνια στο Λονδίνο και τώρα απολαμβάνω τον ήλιο που μου φτιάχνει πολύ τη διάθεση.

Με γονείς ηθοποιούς ήταν μονόδρομος για σένα η υποκριτική;

Ναι. Νομίζω πως τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν κοινό επάγγελμα κινούνται ή θέλουν να το κάνουν κι αυτά ή ακολουθούν κάτι εντελώς άσχετο. Εγώ δεν ξέφυγα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να βλέπει συνέχεια πρόβες. Δεν πήγαινα να παίξω με άλλα παιδιά στην πλατεία, προτιμούσα να βλέπω πρόβες. Τα πρώτα χρόνια που ερχόμουν στην Ελλάδα και δεν μιλούσα τη γλώσσα παρακολουθούσα και πάλι τις πρόβες και τις παραστάσεις του μπαμπά μου.

Το θεατρικό σου ντεμπούτο έγινε με τον μπαμπά σου. Πως ήταν η εμπειρία αυτής της συνεργασίας;

Μου έχει αφήσει μια πολύ ωραία ανάμνηση. Δεν έχω μεγαλώσει με τον μπαμπά μου, οπότε με εκπαίδευσε σε αυτό που ήξερε καλύτερα, την υποκριτική. Για μένα η συνύπαρξη με εκείνον ήταν η δραματική σχολή μου. Έχουμε πολύ καλή σχέση και θέλω να παίξω ξανά μαζί του. Στην αρχή ντρεπόμουν, δεν ήθελα να πουν πως «πρωτοξεκινά με τον πατέρα της», αλλά μετά σκέφτηκα πως είχα κάνει ήδη κάποια βήματα μόνη μου. Είχα παίξει σε μια ταινία βελγικής-γαλλικής συμπαραγωγής, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και γνώρισα την Αθηνά Τσαγγάρη, με την οποία αργότερα συνεργάστηκα. Η Αθηνά είναι στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Λάνθιμου, με τον οποίο ήμασταν στο ίδιο πλοίο και αεροπλάνο πηγαίνοντας στη Βενετία. Αφού είχα κάνει αυτές τις ταινίες, αποφάσισα να δουλέψω και με τον μπαμπά μου. Δεν ήθελα να λένε πως είμαι απλά η κόρη του Αρζόγλου. Μετά από σκέψη καταστάλαξα πως δεν χρειάζεται να μου βάλω εμπόδια, αφήνω να τα βάλουν οι άλλοι! Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω μαζί του, ο πατέρας μου είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος του θεάτρου και το χρησιμοποίησα για να μάθω παραπάνω πράγματα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.