Η Στέλλα Καρλαύτη στην εκδήλωση για τη Μάρω Δούκα: «Συγγραφέας που μιλά στην ψυχή του απλού αναγνώστη»

Στο έργο και την προσωπικότητα της Μάρως Δούκα αναφέρθηκε η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και περιφερειακή σύμβουλος της «Πελοπόννησος Πρώτα», Στέλλα Καρλαύτη, μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στην τιμητική εκδήλωση για τη διακεκριμένη συγγραφέα, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Την εκδήλωση με τίτλο «Στο πηδάλιο της γραφής: Η Μάρω Δούκα για τα 44 χρόνια της συγγραφικής της πορείας» συνδιοργάνωσαν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Φιλολογίας Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Η σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο για τη σημερινή εκδήλωση ενισχύει ακόμα περισσότερο την πεποίθησή μας ότι μέσα από τις συνέργειες και την εξωστρέφεια θα καταφέρουμε να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία και, για το λόγο αυτό, θα επιμένουμε να προτείνουμε την παιδεία και τον πολιτισμό ως αντίδοτα στην κρίση» επισήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης.

Η κα Καρλαύτη έκανε λόγο για μια συγγραφέα που έχει τη συνέπεια του επαγγελματία και το πάθος του ερασιτέχνη, ενώ στα 44 χρόνια της δημιουργίας της έχει δώσει νουβέλες, διηγήματα, μυθιστορήματα και κείμενα μέσα από τα οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες σκέψεις, ιστορίες, αναμνήσεις από συγγραφείς που αγάπησε και τιμά.

Η πρόεδρος της Βιβλιοθήκης σημείωσε ότι η επιθυμία για την πρόσκληση της Μάρως Δούκα είχε διατυπωθεί από το 2016, όταν συγκροτήθηκε το παρόν Εφορευτικό Συμβούλιο. Η επιλογή, όπως τόνισε, ήταν συνειδητή και πήγασε «όχι μόνο από τις προσωπικές μας λογοτεχνικές και αισθητικές αναφορές, αλλά από την ίδια τη ζήτηση του αναγνωστικού κοινού, την άποψη του απλού αναγνώστη, που μακριά από λογοτεχνικές θεωρίες και καλούπια, βλέποντας πίσω από εκδοτικά τεχνάσματα, καταξιώνει τον συγγραφέα εκείνον που μιλά απευθείας στην ψυχή του και θέλει να τον ακούσει και να τον γνωρίσει από κοντά».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ