Πολιτικές εξελίξεις για το στρατόπεδο «βλέπει» ο δήμαρχος και ζητεί να μείνει στις Ένοπλες Δυνάμεις!

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ

stratopedo-foreis

Πολιτικές εξελίξεις “βλέπει” ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, γύρω από το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος Πεζικού, εξακολουθώντας να ελπίζει για το… αντίθετο! Χθες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο, για την απονομή πτυχίων στους αποφοίτους του σχολείου προκεχωρημένης εκπαίδευσης νεοτοποθετημένων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση μαχητή, ο δήμαρχος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του λουκέτου, αλλά και στην εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που αυτό, δεν κλείσει οριστικά. «Πάντοτε, όταν μετέχω σε εκδηλώσεις που οργανώνονται στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού αισθάνομαι συγκινημένος», ανέφερε ο κ. Νίκας, δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος. «Έχω την ελπίδα, και αυτήν τη θέση εξέφρασα και στον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και νυν υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όταν τον επισκέφθηκα, ότι ο συγκεκριμένος χώρος, πρέπει να παραμείνει στρατιωτικός», τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, που φαίνεται πως έχει έτοιμη την… αντιπρόταση!

stratopedo-1

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Ή ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Να είναι χώρος για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, όπως το θέμα της θητείας, όπου στα πλαίσια της ενδεχόμενης αύξησής της, πρέπει να δούμε τη λειτουργία ή την επαναλειτουργία, διαφόρων στρατιωτικών μονάδων», ανέφερε ο δήμαρχος, εμμένοντας στην πρόταση να διατεθεί για άλλους, πέραν των στρατιωτικών, σκοπούς, η τεράστια αυτή έκταση! «Εάν η απόφαση για το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος Πεζικού –και το λέω με πολλή συγκίνηση- είναι οριστική, ο χώρος αυτός, πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει στρατιωτικός. Πρέπει να παραμείνει ένας χώρος για να μένουν, για παράδειγμα, εδώ, οι ίκαροί μας. Ένα κάμπινγκ για τους ικάρους, όπου θα μένουν και οι αεροπόροι και οι στρατιωτικοί που θα έρχονται από το εξωτερικό. Στην 120 ΠΕΑ υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες στέγασης αξιωματικών δεν αρκεί η διασπορά! Να δοθεί ο χώρος για τους αξιωματικούς, αφού όπως γνωρίζετε, η Καλαμάτα, δεν έχει σπίτια», δήλωσε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως θα… παλέψει, μέχρι την τελευταία στιγμή.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

«Σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, πρέπει να τα δούμε όλα αυτά, ώστε το στρατόπεδο να μείνει στρατόπεδο, για τις ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Αυτή είναι η θέση του δήμου και προφανώς, να μη δοθεί για ξενοδοχεία ή για την κάλυψη των αναγκών των λαθρομεταναστών, με τους οποίους προφανώς και δεν έχω τίποτε, αλλά θέλω να τονίσω ότι εδώ, στη Νότια Ελλάδα, αυτός ο χώρος, για τον οποίο, πολλοί που έχουν αγωνιστεί να είναι σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να είναι για τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας ή για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ», επεσήμανε ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος καταληκτικά είπε πως έχει μέλλον, το οριστικό κλείσιμο αυτού του στρατοπέδου, αφού νομίζω, πως και σε πολιτικό επίπεδο, θα συμβούν πολλά γεγονότα.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ