Aπό τον Γιώργο Καλτάκη,

Έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές, όπως Τα Τετράγωνα Των Αστέρων, Η Κραυγή Των Λύκων και Κάνε Ο,τι Κάνω. Η Μαρία Αλιφέρη μεσουράνησε στην ελληνική τηλεόραση και αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγες, σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για όλα και προέβη σε αποκαλύψεις.

«Μέσα σε μια νύχτα ‘’διακόπηκα’’ από την  τηλεόραση  για δέκα χρόνια άδικα και με ενόχλησε αυτό, όμως με έκανε πιο δυνατή. Ήταν ένα κόψιμο από βλακεία, από ανευθυνότητα, από φθήνια, κάτι σαν εξαφάνιση, παρ’ όλο που τότε ήμουν στο θέατρο, χειμώνα-καλοκαίρι. Άλλη αμεσότητα όμως έχει η τηλεόραση», λέει, στο You Weekly, η αγαπημένη ηθοποιός.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα είπε για την ψυχανάλυση, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν τη σημερινή εποχή: «Οι καλύτεροι ψυχαναλυτές είναι οι δοκιμασίες μας», αναφέρει και συνεχίζει  διευκρινίζοντας πως  « Το να έχω ένα ζόρι και να πάω το βρίσκω θεμιτό, αλλά σε μια διαρκή εξάρτηση δεν θα σταθείς ποτέ μόνος σου στα δικά σου πόδια. Ο σωστός ψυχαναλυτής θα έπρεπε να διώχνει τον ασθενή».

Τέλος ,αξίζει να αναφέρουμε πως η καταξιωμένη ηθοποιός παραδέχεται πως έβγαλε αλλά και έχασε πολλά χρήματα από την δουλειά της . «Έχω ζήσει 10 ζωές, μην κοιτάτε που δεν φόρτωσα τίποτα σε κανέναν», τονίζει χαρακτηριστικά.