Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές σε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά

Εισβολή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πραγματοποίησε την Πέμπτη ομάδα 10 κουκουλοφόρων, σε αίθουσα που έκανε μάθημα η διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Μαίρη Μπόση.

Οι κουκουλοφόροι περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές ενώ σε δηλώσεις της η κ. Μπόση ανέφερε ότι δεν την χτύπησαν, και δεν χτύπησε κανείς άλλος. Πρόσθεσε ότι χρειάστηκε να διακοπεί το μάθημα καθώς η αίθουσα γέμισε με μπογιές.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρεται ότι το περιστατικό έγινε «με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο». Σημειώνεται επίσης ότι «οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης».

Τέλος οι αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Εξαρχείων, στην πλατεία στο Μοναστηράκι και τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται συνάντηση του πρύτανη του ΠΑΠΕΙ, Άγγελου Κότιου, με την καθηγήτρια, για το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στην αίθουσα εν ώρα διδασκαλίας και περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές. Η ίδια δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό, ωστόσο η αίθουσα γέμισε με μπογιές. Μετά το περιστατικό, το μάθημα διεκόπη.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ