Στην «φάκα» κλέφτες λαδιού και άλλων προϊόντων αλλά και αρχαιοκάπηλοι που είχαν… βάλει στο μάτι και τη Μεσσηνία!

Τo Σάββατο και την Κυριακή, θα οδηγηθούν, τμηματικά, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας,  προκειμένου να απολογηθούν, οι συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία, που είχαν… σαρώσει τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και την Καρδίτσα, ψάχνοντας για… θησαυρούς! Η Αστυνομία, ύστερα από πολύμηνες και συστηματικές έρευνες, έφτασε στα ίχνη -προχωρώντας σε συλλήψεις- μελών εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά, σε λαθρανασκαφές, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων  σε περιοχές και των 5 νομών. Συνολικά, ύστερα από έρευνες σε Αθήνα, Πύργο Κόρινθο και Καλαμάτα, συνελήφθησαν 9 άτομα, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση της νομοθεσίας «Περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, περιλαμβάνει και ακόμη έξι άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μέχρι στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη της, ενέχονται σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις, λαθρανασκαφής και παράνομης αρχαιολογικής έρευνας. Πρόκειται για 2 Αλβανούς 41 και 47 ετών και 1 59χρονος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, περιλαμβάνει και 5 Έλληνες από 43 έως 67 ετών και 1 58χρονη, ενώ στην επιχείρηση, έλαβαν μέρος αστυνομικοί της Μεσσηνίας, της Δυτικής Αττικής, του Πύργου, της Κορίνθου και της Αιγιαλείας, αντίστοιχα.

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όλα ξεκίνησαν, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, παρακολουθούσε υπόπτους, με την έρευνα να φέρνει στο… φως, την πολλαπλή τους δράση, καθώς όπως αποκαλύφθηκε, από τον Ιούλιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων. Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις και στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

8 ΛΑΘΡΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΚΑΙ 1 ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ!

Από τα μέσα του περσινού καλοκαιριού, μέχρι και πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου 2017, είχαν  πραγματοποίησαν συνολικά 8 περιπτώσεις λαθροανασκαφών και 1 περίπτωση παράνομης αρχαιολογικής έρευνας, με τα ευρήματα της Αστυνομίας, σημαντικά. Στην κατοχή τους, είχαν 3 βυζαντινές εικόνες, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται, 1.000 ευρώ, αρκετά κινητά τηλέφωνα, ένα εγχειρίδιο, μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και καλωδίων και 2 ζυγαριές. Άλλωστε, στο σπίτι στην Καλαμάτα, του 53χρονου που συνελήφθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 17,3 γραμμ. με την Αστυνομία να ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και φυσικά, την τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην υπόθεση ή και διασύνδεσή τους με άλλες εγκληματικές ομάδες.

«ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΚΕΣ» ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥΣ…

Οι… διανομαρχιακές, περιφερειακές και πανελλήνιες απάτες και τα πλοκάμια των απατεώνων σε όσο περισσότερα σημεία γίνεται, φαίνεται πως είναι το χαρακτηριστικό της… νέας σύνθεσης του χάρτη της εγκληματικότητας της χώρας, που «αναβαθμίζεται» καθώς στον καιρό της κρίσης, οι απατεώνες, φαίνεται πως δρουν ομαδικά, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν την «ακεραιότητα» της ομάδας τους και φυσικά όσο το δυνατόν, μεγαλύτερο παράνομο κέρδος! Έτσι, τις ίδιες ημέρες, εξαρθρώθηκε μια ακόμη εγκληματική ομάδα, η οποία ωστόσο, είχε απλώσει… αλλού τα δίχτυα της! Ο λόγος για… επιφανείς κυρίες και κυρίους, που έπειθαν εμπόρους και κρεοπώλες, να τους στέλνουν στην Αθήνα μεγάλες ποσότητες κρέατος και λαδιού, καφέ, κατεψυγμένων και άλλων προϊόντων. Οι αστυνομικοί, εξιχνίασαν συνολικά 31 περιπτώσεις σε Μεσσηνία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Κορινθία, Φθιώτιδα και Μαγνησία. Οι επιτήδειοι, προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες τροφίμων, τα οποία οι ανυποψίαστοι, παραγωγοί κυρίως, τα μετέφεραν στην Αθήνα και τα έδιναν χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν τι θα ακολουθήσει, σε συνεργούς των δήθεν αγοραστών, χωρίς φυσικά να πληρωθούν, καθώς οι κύριοι «large» λίγο πριν την παράδοση ,επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση! Συνολικά, οι δράστες, είχαν υφαρπάξει πάνω από 32.000 ευρώ, κλέβοντας 4 τόνους και 100 κιλά λάδι, 39 αρνιά, 220 κιλά κρέας μοσχαριού, ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ, κατεψυγμένα είδη 500 ευρώ και 20 κιλά μέλι.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ