Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, ο Χρήστος Σιμαρδάνης, σε ηλικία 61 ετών. Ο δημοφιλής ηθοποιός και εκφωνητής έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο και δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Η κηδεία του Χρήστου Σιμαρδάνη θα γίνει την Πέμπτη, 15 Μαρτίου, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 13:45 και η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Ο καλλιτεχνικός κόσμος από σήμερα είναι φτωχότερος. Ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν ένας πολύ καλός, ευγενικός και φιλήσυχος άνθρωπος. Ελάχιστοι ήταν οι άνθρωποι που γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του, δεν ήθελε να δίνει δικαιώματα και να στεναχωρεί.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι τα 6 του χρόνια. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο και έπαιξε σε ταινίες, σε πολλά σίριαλ από το 1985 ως το 2017 που έκανε ένα guest στο «Σόι σου», στον Alpha. Ο Χρήστος Σιμαρδάνης, ήταν, επίσης, η χαρακτηριστική φωνή του Mega.