Φθηνότερες αλλά άνετες διακοπές σε ιδιωτικές κατοικίες αναζητούν επισκέπτες στην Τριφυλία

Ενα θέμα που έχει απασχολήσει όλες τις τουριστικές ημερίδες στην Μεσσηνία αλλά και την Τριφυλία αποτελεί το ζήτημα των ιδιοκτητών σπιτιών που νοικιάζουν με μικρότερο τίμημα, καταλύματα σε επισκέπτες μέσω της πλατφόρμας από την Airbnb.

Πρόσφατα η ευρωπαϊκή νομοθεσία μετά από προτάσεις σχεδιάζει να θέσει όριο φορολόγησης σε ιδιοκτήτες ακινήτων που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν έσοδα για τα μέλη κράτη που χάνονται.

Η Τριφυλία και η Πυλία λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης παρατηρείται να ελκύει μεγαλύτερο ενδιαφέρον τουριστών, καθώς τα επιπλωμένα ενοικιαζόμενα σπίτια ανήκουν στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα έχοντας λίγες προδιαγραφές για την ενοικίαση των χώρων από οικογένειες ή επισκέπτες. Η πλατφόρμα εμφανίζει προς το παρόν να υπάρχουν περισσότερα από 200 τέτοια καταλύματα σε διαθεσιμότητα στην περιφέρεια της Τριφυλίας, ενώ ο συνολικός αριθμός για την Μεσσηνία εκτιμάται ότι κυμαίνεται σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς ότι η Δυτική Μεσσηνία, με εξαίρεση την Costa Navarino, δεν διαθέτει νέες μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δηλαδή δεν έχουν κατασκευαστεί νέα συγκροτήματα ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ξενοδοχεία για φιλοξενία γκρουπ ή ομάδων δεν αρκούν.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ Η ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ

Συνεπώς η απουσία κινήτρων από την αγορά, ο φόρος διανυκτέρευσης, η φορολογία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο οδηγεί τους επισκέπτες σε φθηνότερες αλλά άνετες διακοπές με πρόσβαση σε θάλασσα και πόλεις.

Τέλος, τραγικό παραμένει το γεγονός ότι η περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου παραμένει τελείως αναξιοποίητη και οι μονάδες από Καλονερό ως Ζαχάρω δεν επαρκούν να καλύψουν οργανωμένες αφίξεις στην περιοχή, καθώς αυτή έχει απαξιωθεί λόγω της μη λειτουργίας Περιφερειακού πάρκου για την προστασία του υδρόβιου πλούτου της περιοχής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ