Στα τρία καλύτερα καταφύγια της Μεσογείου κατατάσσουν τη Μάνη οι Financial Times!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιβεβαιώνεται η δυναμική που έχει αναπτύξει η Μεσσηνία στον τουρισμό, καθώς οι Financial Times «ξαναχτύπησαν», αναδεικνύοντας τη Μάνη, σε ένα από  τα 10 καλύτερα καταφύγια της Μεσογείου! Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτά, τρία ελληνικά, γεγονός πολύ σημαντικό για τη χώρα μας!

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η πανέμορφη Σέριφος, για την οποία, οι… κορυφαίοι των κορυφαίων, γράφουν… διθυράμβους! Δεύτερη είναι η Ιταλία με το Σαν Φρουτουόζο, ύστερα το Λάστοβο της Κροατίας, η Φαβινιάνα της Ιταλίας, το Καβάλο της Γαλλίας, στην έκτη θέση, η δική μας, απίθανη Μάνη και ύστερα, το Αρχιπέλαγος Κορνάτι της Κροατίας, η μαγευτική Αμοργός, η Χερσόνησος Ντάτκα της Τουρκίας και η Παντελερία της Ιταλίας, Ειδικά για τη Μάνη, οι Financial Times, χρησιμοποιούν πανέμορφα λόγια που… ταξιδεύουν!

«Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, η χερσόνησος της Μάνης, είναι όλο και πιο άγρια όσο κατεβαίνετε. Η ταραχώδης ιστορία της, οδήγησε στη δημιουργία οχυρωμένων πέτρινων σπιτιών, μερικά από  τα οποία είναι τώρα, τουριστικά καταφύγια», τονίζεται στο άρθρο! Οι αναφορές αυτές, μαζί με πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε επίπεδο προβολής και προώθησης του νομού, ο οποίος φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος, θα συμβάλλουν στην εδραίωση της τουριστικής ανάπτυξης, με τη Μεσσηνία,  αν δουλέψει σωστά και με συνέπεια σε αυτή την κατεύθυνση, να έχει, όπως όλα δείχνουν, πολύ λίγα να… φοβάται πια παρά την παρατεταμένη κρίση!

 

Γ.Α.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ