“Θερίζει” η παραβατικότητα στο Δήμο Καλαμάτας – Στα… κάγκελα κάτοικοι και φορείς των χωριών «απειλούν» να πάρουν το νόμο στα χέρια τους!

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ

Εφημένοι στο… έλεός τους, είναι οι δημότες της Καλαμάτας που ζουν στα χωριά του διευρυμένου Δήμου, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σοβαρά, με την παραβατικότητα να… χτυπά  κυριολεκτικά, «κόκκινο» και την εγκατάλειψη να… μοιάζει δεδομένη. Τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά, με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών σε Αρφαρά, Πήδημα, Άρι, Θουρία, Αριοχώρι και την ευρύτερη περιοχή, να αφήνουν πάντα κάποιον στο σπίτι πριν φύγουν, για να φυλάει τσίλιες… Όπως δηλώνουν στη «Φ» περιγράφοντας την κατάσταση, δεν μπορούν να πάνε καν, σε ένα γάμο ή μια κηδεία, αφού τότε είναι που οι επιτήδειοι, γνωρίζοντας την απουσία και υπολογίζοντας την ώρα που θα χρειαστεί κανείς για να ολοκληρώσει την κοινωνική του υποχρέωση, μπουκάρουν στο σπίτι… ανενόχλητοι. Η αστυνόμευση ελλιπής, όπως και ο φωτισμός, η κατάσταση της παλιάς εθνικής, εξίσου δραματική και οι πολίτες, μόνοι και απομακρυσμένοι, ένα… βήμα από την «καρδιά» της πόλης. Σε δεινή θέση, κυρίως οι ηλικιωμένοι, αφού στα σπίτια τους, εισβάλλουν ειδικά τις νύχτες, παίρνοντας πραγματικά, ό,τι βρουν!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΟΣΚΑ ΜΕ… ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ

Η κατάσταση στο απροχώρητο και η απόγνωση περισσή… Μην αντέχοντας να ζουν άλλο αβοήθητοι, οι κάτοικοι, αντέδρασαν ενημερώνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αποστέλλοντάς του επιστολή, στην οποία, κρούουν τον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση της παραβατικότητας, εστιάζοντας στα των αθίγγανων, που αποτελεί κοινό… μυστικό, πως βρίσκονται πίσω από την ισχυρή πλειοψηφία των περιστατικών.  «Θέλουμε να εκφράσουμε το φόβο και την αγωνία που βιώνουμε καθημερινά, από τα συνεχιζόμενα και διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά μας», αναφέρουν μπαίνοντας κατευθείαν στο… ψητό, οι κάτοικοι και οι φορείς των χωριών της Καλαμάτας, περιγράφοντας ανάγλυφα την κατάσταση.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΒΡΟΥΝ

«Από μόνιμες κατοικίες και εξοχικά, έχουν αφαιρεθεί εκτός από χρηματικά ποσά και κοσμήματα, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, ακόμα και ρουχισμός. Επίσης, από αγροτικές αποθήκες, οι οποίες βρίσκονται σε αγροκτήματα περιφραγμένα ή μη, έχουν αφαιρεθεί από γεωργικά εργαλεία έως πόρτες και παράθυρα», τονίζουν, αναφέροντας πως μεταξύ άλλων, σημειώνονται και αρκετές υλικές ζημιές και ασκώντας σκληρή κριτική στις πολιτικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ…ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ

«Ο σχεδιασμός των μέτρων πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας, με βάση τα νέα κοινωνικά δεδομένα, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα, οδήγησε σε επιδείνωση της κατάστασης. Σε αυτό συνέτεινε και η συνένωση Αστυνομικών Τμημάτων, που υποτίθεται θα ενίσχυε την ικανότητα των Αστυνομικών Μονάδων στην επαρκή προστασία της ζωής και περιουσίας μας και γενικότερα στην πάταξη της εγκληματικότητας. Δυστυχώς, το μέτρο αυτό άφησε πολλές περιοχές με ελλιπή ή καθόλου φύλαξη», παρατηρούν κάτοικοι και φορείς, ζητώντας μέτρα, ειδικά για τους τσιγγάνους. «Υπάρχει συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που κατά κοινή ομολογία διαπράττει την πλειονότητα των παραβάσεων. Η ειδική μέριμνα και μεταχείριση που επέδειξε το κράτος στη συγκεκριμένη ομάδα έχει ως αποτέλεσμα την ασύδοτη συμπεριφορά τους και την ασέβεια προς τους νόμους της πολιτείας. Η παραβατική συμπεριφορά τους, βλάπτει και ζημιώνει πολίτες, που εφαρμόζουν τους νόμους και σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον», σημειώνουν και προειδοποιούν πως αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, θα αναγκαστούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

«ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ»…

«Είμαστε ανυπεράσπιστοι! Μην υποπέσουμε στην έσχατη πράξη της αυτοδικίας! Απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα προστασίας των πολιτών, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμα να ζούμε σε μία ασφαλή χώρα. Ευελπιστούμε να εξετάσετε διεξοδικά το πρόβλημα αστυνόμευσης και πάταξης της παραβατικότητας της ευρύτερης περιοχής που εκπροσωπούμε και να το επιλύσετε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες», δηλώνουν καταληκτικά οι εκπρόσωποι των φορέων που υπογράφουν την επιστολή στον υπουργό. Πρόκειται αναλυτικά, για τη δημοτική σύμβουλο και εκπρόσωπο της Δημοτικής Ενότητας των Αρφαρών, Αναστασία Μπελογιάννη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της περιοχής, Κωνσταντίνο Φέστα, καθώς και τους εκπρόσωπους των Τοπικών Κοινοτήτων Αγρίλου, Γιώργο Κάργα, Βελανιδιάς, Γιώργου Μπαρούνη, Πηδήματος Γιώργου Κάργα και Πλατέος Νίκο Νίκα. Επίσης, την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Αρφαρών, Γιάννης Ζαλαχώρης, Βρομόβρυσης, Διονύσης Θλιμμένος και Πηδήματος, Ηλίας Κάργας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ