Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του People και μίλησε για όλα.

Την Παρασκευή δήλωσες στην κάμερα του ΑΝΤ1 πως έχεις βρει στον Κωνσταντίνο «αυτό το κάτι που θέλεις».

Η αλήθεια είναι πως ο Κωνσταντίνος έχει τα χαρακτηριστικά ενός άντρα που έψαχνα, που θα ήθελα να έχω δίπλα μου. Δόξα τω Θεώ, τα βρήκα. Σίγουρα μια σχέση θέλει δουλειά, και για να κρατηθεί και για να λειτουργήσει.

Τσακώνεστε ποτέ;

Ποτέ δεν έχει συμβεί να γίνει κάτι που θα μας κάνει να μη μιλήσουμε για μία ή δύο μέρες, αλλά σίγουρα υπάρχουν οι διαφωνίες. Τις λύνουμε όμως επιτόπου. Με διάλογο και συζήτηση λύνονται τα πάντα.

Είσαι άνθρωπος με υπομονή;

Παλιότερα δεν είχα καθόλου υπομονή, δεν λειτουργούσα έτσι. Το Survivor με έκανε να δουλέψω την υπομονή μου. Επίσης, έχω καταλάβει πως, όταν δεν θέλεις να χάσεις έναν άνθρωπο, πρέπει να κάνεις ένα, δύο και τρία βήματα πίσω, να κάνεις υποχωρήσεις για να κυλήσει η σχέση. Βάζουμε, λοιπόν, νερό στο κρασί μας. Παλιότερα έλεγα «αυτή είμαι» και τέλος. Τώρα όχι. Με έχει αλλάξει και ο Κωνσταντίνος πολύ.

Στο στούντιο ήταν μαζί με τον Κωνσταντίνο και η μητέρα σου αλλά και η μητέρα του. Έχετε γίνει ήδη μία «οικογένεια»;

Όχι ακόμη! Οι γονείς μας γνωρίστηκαν στον τελικό του Survivor και ξέρουν ότι είμαστε ζευγάρι. Ίσως επειδή μας έβλεπαν τόσους μήνες μαζί δεν τους φάνηκε περίεργο. Έχω καθημερινά επαφή και ανταλλάσσουμε μηνύματα με την αδελφή του και με τη μαμά του, αλλά και με τον μπαμπά του. Και ο Κωνσταντίνος αντίστοιχα με τους δικούς μου. Ακόμα δεν έχει τύχει να μαζευτούμε όλοι μαζί. Τα Χριστούγεννα ήμουν εγώ στο σπίτι του με την οικογένειά του και την Πρωτοχρονιά ήρθε εκείνος στους δικούς μου. Σιγά σιγά!

Είστε στη φάση της συγκατοίκησης…

Από την αρχή είμαστε στα πέρα δώθε. Μία στο σπίτι του ενός, μία στου άλλου. Τώρα είπαμε να μην είμαστε άλλο με τα βαλιτσάκια και να βρούμε ένα σπίτι.

Σε φοβίζει η ιδέα της συγκατοίκησης;

Όχι. Εκεί ζεις τον άλλο και βλέπεις αν μπορεί να συνεχιστεί κάτι.

Το έχεις ξανακάνει;

Σχεδόν.

Σου έχει γίνει πρόταση γάμου και έχεις αρνηθεί. Αν σου γίνει τώρα δεύτερη, θα πεις το μεγάλο «ναι»;

Από τον Κωνσταντίνο εννοείς, έτσι; (γέλια) Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προτάσεις. Δεν το σκέφτομαι καν.

Δεν είσαι κατά του γάμου όμως…

Δεν είμαι κατά. Αυτός είναι ο στόχος μου: να δημιουργήσω οικογένεια και να γίνω μανούλα. Το ίδιο θέλει και ο Κωνσταντίνος. Απλά θεωρούμε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο. Βέβαια, είναι και κάτι που δεν το προγραμματίζεις. Όμως σίγουρα θέλουμε να ζήσουμε πρώτα ως ζευγάρι. Να περάσουμε χρόνο οι δυο μας.

Μετά από παπαρατσικές φωτογραφίες σας που δημοσιεύτηκαν δήλωσες «Ένα σχόλιο με πείραξε: το ότι πουλάω τη σχέση μου».

Στην αρχή νευρίαζα, τώρα όχι. Με έχει ηρεμήει ο Κωνσταντίνος. Δεν έχω σηκώσει ποτέ το τηλέφωνο να στήσω ένα παπαρατσικό θέμα, και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Με ενόχλησε γιατί δεν μου αρέσει που λένε ότι πουλάω τη σχέση μου. Είμαι ελεύθερη και ζω τη σχέση μου. Πριν όλοι έλεγαν ότι δεν το παραδεχόμαστε. Τώρα που το κάναμε, πάλι κάτι έχουν να πουν. Δεν μπορείς να τους πιάσεις ποτέ. Εμείς είμαστε ένα ερωτευμένο ζευγάρι και το ζούμε φυσιολογικά.

Προσέχεις περισσότερο πώς κινείσαι δημόσια;

Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος είναι αναγνωρίσιμος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός. Όμως δεν θέλω να καταπιέζω τον εαυτό μου, να μην εκφράζομαι. Η δημοσιότητα δεν με έχει αλλάξει. Η Ευρυδίκη που ήμουν είμαι και τώρα.

Είσαι άνθρωπος που όταν είσαι θυμωμένη ή στενοχωρημένη μπορείς να το κρύψεις; Σε ρωτάω με αφορμή μία εκπομπή του Survivor Πανόραμα όπου φάνηκε ότι κάτι σε απασχολεί.

Δεν μπορώ να το κρύψω 100%. Ωστόσο δεν είχα τσακωθεί με τον Κωνσταντίνο, όπως πίστευαν όλοι. Είχα κάτι δικά μου θέματα, προσωπικά. Δεν είχε να κάνει ούτε με τον Κωνσταντίνο ούτε με την Ντορέττα, ούτε με τη Λάουρα που ήταν καλεσμένη. Ήμουν κακόκεφη και δεν μπορώ να το κρύψω. Όταν είσαι στην τηλεόραση, όμως, δεν πρέπει να περνάς στον κόσμο αυτό που νιώθεις. Μετά το σκέφτηκα. Είμαι εδώ και το δουλεύω. Κάθε μέρα μαθαίνω – και η αρνητική κριτική με κάνει καλύτερη.