Σε παράταση οδηγείται το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη επειδή μπήκαν σε τουρκικό έδαφος κατά την διάρκεια περιπολίας στις Καστανιές του Έβρου και κρατούνται στη φυλακή της Ανδριανούπολης.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κουκλατζής επρόκειτο να οδηγηθούν στο δικαστήριο σήμερα το πρωί, ωστόσο, η εκδίκαση της έφεσης κατά της προφυλάκισής τους, που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι τους, αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξερχόμενοι του δικαστηρίου, οι δικηγόροι δήλωσαν ότι η δίκη αναμένεται να γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Θυμίζουμε πως ο 25χρονος υπολοχαγός Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και 29χρονος λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κουκλατζής, που υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Την ίδια ώρα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως, ενδεχομένως, ο Τούρκος πρόεδρος, Tayyip Erdogan, θελήσει να εκμεταλλευθεί το θέμα για να «πάρει πίσω» τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι μπήκαν στην χώρα μας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και έχουν αιτηθεί άσυλο, ενώ η γειτονική χώρα έχει ζητήσει την έκδοσή τους.