Τη μία μέρα είναι στο Μέτσοβο, κάνει ιππασία στα χιόνια, χαλαρώνει σε σπα. Την επομένη βρίσκεται στο Ντουμπάι, ποστάρει τη θέα από το δωμάτιό του, το φαγητό που παράγγειλε από το εστιατόριο που θεωρείται το νέο hot spot της πόλης και κάνει ρεπεράζ για τα γυρίσματα διαφημιστικού σποτ. Επιστρέφοντας στην Αθήνα για ένα ραντεβού με άνθρωπο-κλειδί από το Χόλιγουντ, η μέρα του καταλήγει σε ένα ξέφρενο πάρτι με τον David Morales και λίγες μέρες μετά τον βλέπουμε (πάντα στα instagram stories του) να πετάει για L.A. και να βολτάρει στη Sunset Boulevard. Ποιος είναι τελικά ο Τζον Καγιούλης;

Μαζί με τον Παντελή Καλατζή είναι ένας από τους δύο παραγωγούς των ταινιών The Bachelor και The Bachelor 2, που γυρίστηκαν με συμπαραγωγό το κανάλι Alpha. Μάλιστα, τo The Bachelor 2 που παίχτηκε στις αίθουσες στην αρχή του χειμώνα έκοψε πάνω από 235.000 εισιτήρια, κάνοντας διπλό ρεκόρ: αφενός ξεπέρασε κατά πολύ το prequel του (πράγμα σπάνιο) που έκανε 108.000 εισιτήρια, αφετέρου κατάφερε να αναδειχτεί η εμπορικότερη ελληνική ταινία του 2017 και η πιο εμπορική κωμωδία της τελευταίας εξαετίας, δίνοντας αυτόματα το πράσινο φως και για το closing της τριλογίας, το The Bachelor 3, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα γυρίσματα. «Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες. Πιστεύαμε ότι θα πάει καλά το 2, γιατί είχε πάρει πολλή φόρα από το πρώτο, αλλά δεν το αφήσαμε στην τύχη του, έγινε πολύ στρατηγικό πρόμο και από τη Village, από τον Alpha που ήταν συμπαραγωγός, και από όλους μας. Επιπλέον, ήταν και αντικειμενικά καλύτερη ταινία, πιο δεμένη και με εξαιρετικούς ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, guest που επίσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, όπως ο Νίνο, ο Τόνις Σφήνος και ο Γιώργος Μαυρίδης. Είχαμε ως βάση την Κρήτη και κάναμε και κάποια γυρίσματα στην Αθήνα και στο Ντουμπάι. Δουλέψαμε στα κόκκινα, γιατί έγιναν όλα σε σαράντα μόλις μέρες, αλλά ήταν τόσο σωστά συντονισμένο που λειτούργησε. Φροντίσαμε να προσφέρουμε τα θέματα της παραγωγής απλόχερα στους δημιουργούς, οπότε ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί πήραν ένα καλό οικόπεδο και έχτισαν ουρανοξύστη!» λέει ο Τζον.

Κάπου εδώ αναρωτιέμαι αν όλα αυτά τα χρόνια και με τόσες αλλαγές στη διαδρομή του έχει φάει και «κατραπακιές». «Και βέβαια. Συνέχεια. Καταρχάς πιστεύω ότι το όραμα δεν έχει σχέση με τα λεφτά. Έχω ένα όραμα και το ακολουθώ. Είτε ματώσω είτε δεν ματώσω, είτε βγάλω πολλά χρήματα είτε όχι, εγώ θα ακολουθήσω το δρόμο μου. Ο επιχειρηματίας έχει να ντιλάρει τα πάντα: τις οικονομικές του υποχρεώσεις, το άγχος του, τα δεδομένα της αγοράς, το τι λένε οι άλλοι… Είναι δύσκολο. Υπάρχουν οφειλές που έχεις ως εταιρεία και οφειλές που έχουν άλλες εταιρείες προς εσένα. Για να αντέξεις, θέλει σωστή διαχείριση, θέλει να πατάς καλά στα πόδια σου, θέλει να κάνεις τίμιες συζητήσεις, να είσαι κι εσύ τίμιος. Μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να μη βγεις κερδισμένος, αλλά μακροπρόθεσμα θα κερδίσεις σίγουρα. Βασική προϋπόθεση είναι η ειλικρίνεια, η τιμιότητα και να λες πάντα την αλήθεια, όποιο κι αν είναι το τίμημα. Να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και να είσαι έτοιμος να πληρώσεις και το τίμημα. Και, πίστεψέ με, αν πραγματικά σου έχουν πετάξει λάσπη ή σου τη φέρανε, εφόσον είσαι εντάξει, θα γυρίσει. Μπορεί να αργήσει αλλά θα γυρίσει και τότε θα είσαι πιο ώριμος και πιο έτοιμος να συνεχίσεις για τα επόμενα».

Το The Bachelor 2, μια τόσο μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ήταν τελικά κερδοφόρο για τους παραγωγούς του; «Θα γίνει» λέει γελώντας «αλλά μια τέτοια παραγωγή έχει μεγάλο κόστος και πάντα η παραγωγή καλείται να βάλει την αρχική “μαγιά”, αν και οι χορηγοί μάς στηρίζουν πάρα πολύ, όπως και η Village, που είναι δίπλα μας και αγκαλιάζει όλο αυτό ως διανομέας της ταινίας. Αλλά τα νούμερα είναι τεράστια. Πιο πολύ δουλεύουμε γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε παρά για τις οικονομικές απολαβές. Όποιος έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο ή τις θεατρικές παραγωγές ξέρει ότι, πριν κερδίσεις, έχεις χάσει πάρα πολλά χρήματα» εξηγεί.

Κι ενώ το επόμενο κινηματογραφικό του βήμα είναι το Bachelor 3, που τώρα μπαίνει στα σκαριά, η επόμενη πίστα για να εξελίξει το όραμά του είναι ο τομέας του τουρισμού. «Η Ελλάδα θεωρώ ότι είναι πολύ αδικημένη. Είναι το ωραιότερο μέρος στον κόσμο. Επειδή έχω επισκεφτεί το 80% του πλανήτη, θεωρώ ότι η Ελλάδα σε μικρογραφία έχει λίγο από κάθε άκρη του. Ένα σημείο της θυμίζει Ταϊλάνδη, ένα άλλο Μαλδίβες, βρίσκεις τοποθεσίες που θα μπορούσαν να βρίσκονται από τις Άλπεις μέχρι το Μανχάταν. Και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε κάτι ξεχωριστό σε ένα ελληνικό νησί και μια ιδέα για να προμοτάρουμε την Ελλάδα προς τα έξω. Παράλληλα, κάνουμε επαφές με ανθρώπους του Χόλιγουντ για κάποιες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές. Εύχομαι πολύ σύντομα να μπορώ να σου αποκαλύψω περισσότερα» μου λέει, ενώ τσεκάρει τα μέιλ του για τα επόμενα μέρη που θα γυριστεί το The Bachelor 3. Ο Τζον δεν σταματά ποτέ.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.