Από τη Χριστίνα Ζάχου,

Το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί όσους αγαπάνε τις χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες.

 Σε υψόμετρο 1.150 μέτρων βρίσκεται το Μέτσοβο, μια πανέμορφη, ορεινή κωμόπολη. Το φυσικό τοπίο του οικισμού, με τα πετρόκτιστα σοκάκια, τις βρσες με το τρεχούμενο νερό από τις πλαγιές της Πίνδου και τις ταβέρνες με τις τοπικές γεύσεις, συνθέτει ένα τέλειο σκηνικό προσελκύοντας τουρίστες κάθε εποχή του χρόνου.

Μόλις 6 χιλιόμετρα χωρίζουν το γραφικό χωριό από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, που βρίσκεται στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ», ονομασία που δόθηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και στα ελληνικά σημαίνει «Όμορφη Ράχη». Μια πλήρης ανανέωση στις πίστες του αλλά και στο χώρο του σαλέ το καθιστά mustπροορισμό για τους ταξιδευτές που αγαπούν τη δράση, τη διασκέδαση και τη χαλάρωση στις εγκαταστάσεις. Οι εννέα πίστες που διαθέτει είναι κατάλληλες για αρχάριους και έμπειρους σκιέρ, ενώ το χιονοδρομικό ενδείκνυται για τους λιλιπούτειους σκιέρ που θέλουν να μυηθούν στα χειμερινά σπορ με ασφάλεια από πεπειραμένους εκπαιδευτές.

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ

–  Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Λειτουργεί όλο το χρόνο, με στόχο να δημιουργηθεί ένα πάρκο γεμάτο δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

– Χαλάρωση στο Chalet Chamois με θέα το χιονισμένο τοπίο του βουνού. Μπορείτε να απολαύσετε ζεστά αφεψήματα, ηπειρώτικες πίτες και κόκορα με χυλοπίτες.

– Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο. Στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοσίτσα, όπου εκτίθενται παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, υφαντά και κεντήματα, χρυσοκέντητες φορεσιές, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, όπλα, νομίσματα, αγροτικά σκεύη και εικόνες της περιόδου 1650-1850.

– Δοκιμάσαμε τοπικές γεύσεις: τυρί μετσοβόνε, πίτες με χόρτα, φασολάδα –σερβίρεται στα εστιατόρια ως πρώτο πιάτο το χειμώνα– και αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και πατάτες στη γάστρα.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.