H ίδια η Oprah Winfrey μίλησε στο People για το πώς κατάφερε επιτέλους να αδυνατίσει, αλλά και να διατηρήσει το νέο της βάρος.

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου έπιασα ένα βάρος στο οποίο μπορώ να διατηρηθώ και είναι μεγάλη νίκη για μένα. Τα Weight Watchers (σ.σ. είναι η εκπρόσωπος της αλυσίδας και μέτοχος της εταιρείας) ασχολούνται με το να κάνουν τη ζωή πιο υγιεινή. Διατηρούμαι στα -19 κιλά. Συνήθως μετά τα Χριστούγεννα έπαιρνα 4 με 6 κιλά. Το να μην πάρεις κιλά και να βλέπεις τον κόσμο να τρώει ντόνατς μπροστά σου θεωρώ πως είναι μια νίκη για κάποιον που υπέφερε από συναισθηματική υπερφαγία και πάλευε με τα πάνω κάτω στο βάρος μια ολόκληρη ζωή. Θα ήθελα να μείνω σταθερή και να νιώθω όσο πιο fit γίνεται. Θα ξεκινήσω ένα πρόγραμμα απώλειας κιλών και γυμναστικής. Ίσως να τρέξω ημιμαραθώνιο. Θα προγραμματίσω ένα μεγάλο αναρριχητικό ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία για τα 65α μου γενέθλια (τον επόμενο Ιανουάριο). Δεν προσπαθώ να γίνω αδύνατη, να φτάσω σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Απλά θέλω να είμαι υγιής όσο το σώμα μου θέλει να είναι. Στόχος μου είναι να φτάσω τα 65 και όλοι να λέτε “Τι συμβαίνει με την Oprah; Είναι χτισμένη”. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Στην ίδια συνέντευξη εξήγησε πώς νιώθει που μεγαλώνει. «Λέω σε όλες τις γυναίκες πως δεν το νιώθεις μέχρι τα 44. Αισθάνθηκα την ουσία της ύπαρξης μιας πλήρως αναπτυσσόμενης γυναίκας στα 44. Αυτό συνέβη την ίδια χρονιά που έκανα το Beloved και ήταν αποτυχία στο Box Office και ήμουν μελαγχολική λόγω αυτού. Αλλά μου έγινε και μάθημα. Όσο πιο βαθύτερος ο πόνος, τόσο πιο υψηλή η αναπήδηση. Έπειτα, γύρω στα 50, είναι το ξεκίνημα μιας άλλης φάσης στη ζωή σου. Θα ξέρεις πως δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρόνο σε πράγματα που είναι επιπόλαια», είπε.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.