Ακόμα και τις πιο πιεσμένες και εξοντωτικές περιόδους της ζωής σας υπάρχουν tricks που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε φρέσκια και ξεκούραστη,χωρίς να προδίδεται η κούραση στο πρόσωπό σας. Tο consiler, το bronzer και οι φωτεινές σκιές μπορούν να δώσουν μια άλλη αίσθηση στην εικόνα σας.

από την Όλγα Στάμου

πηγή φωτογραφιών: pinterest

Καθαρισμός-Ενυδάτωση

Όσο ταλαιπωρημένη και κουρασμένη και αν νιώθετε, προσπαθήστε να μην παραμελείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας. Ένα από τα βασικότερα λάθη είναι ο ελλιπής καθαρισμός του προσώπου και η κακή ενυδάτωση. Σε ημερήσια βάση, στην αρχή και το τέλος της μέρας σας, καθαρίστε με το κατάλληλο σαπούνι το πρόσωπό σας και βάλτε την κατάλληλη κρέμα στη συνέχεια. Μην υποτιμάτε τις κρέμες ματιών καθώς είναι μια άκρως ευαίσθητη περιοχή που χρειάζεται φροντίδα. Αυτή η στοιχειώδης περιποίηση θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται υγιής και να είναι μια σωστή βάση για να εφαρμόσετε τα make up tricks που ακολουθούν.

 Χρησιμοποιήστε Consiler

Μαύροι κύκλοι; Τ0 συγκεκτριμένο προϊόν μπορεί να κάνει θαύματα. Προτιμήστε το σε υγρή μορφή για να απλώνεται καλύτερα και να μην βαραίνει το μακιγιάζ σας, στο σωστό τόνο για την επιδερμίδα σας και τοποθετήστε το κάτω από το μάτι σχηματίζοντας ένα τρίγωνο με βάση το κάτω βλέφαρο. Απλώστε το με ελαφρές κινήσεις, ταμποναριστά. Εφαρμόστε το πάνω από το make up και βάλτε λίγο και στο τόξο του ματιού κάτω από τα φρύδια. Δίνει άλλη όψη στο μάτι και κρύβει τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους.

Φωτίστε το βλέμμα

Κουρασμένα μάτια; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια λευκή σκιά στην εξωτερική γωνία του κινητού βλεφάρου, φωτίζοντας έτσι το βλέμμα. Αρκεστείτε σε μια μάσκαρα που θα δώσει ένταση στο βλέμμα και προτιμήστε να τονίσετε τα χείλη σας με ένα έντονο χρώμα.

Κάντε σωστό contouring

Είστε χλωμή; Αν η κούραση σας κάνει περισσότερο χλωμή από όσο θα έπρεπε, βάλτε μια βάση σωστού χρώματος στο πρόσωπο σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ρούζ ή bronzer για να δώσετε μια πιο ζωντανή όψη. Βάλτε τόσο ώστε να μην μοιάζει αφύσικο το αποτέλεσμα. Τονίστε το βλέμμα σας με μια μάσκαρα ή σκιά σε γήινα χρώματα και προτιμήστε κραγιόν σε αντίστοιχες φυσικές αποχρώσεις.

Αποφύγετε τις υπερβολές

Συνολικά, ιδίως για τις πρωινές σας εμφανίσεις προσπαθήστε να αποφεύγετε το βαρύ μακιγιάζ. Είναι υπερβολικό και κατά τη διάρκεια της μέρας αλλοιώνεται, δίνοντας τελικά στο πρόσωπο μια όψη γερασμένη και ταλαιπωρημένη. Προτιμήστε ελαφριές bb κρέμες και απαλά χρώματα που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας και θα του δώσουν μια αίσθηση αναζωογόνησης.