Η γνωριμία του Τζον Καγιούλη με τον παραγωγό και σκηνοθέτη Παντελή Καλατζή υπήρξε καταλυτική. Μαζί του μοιράστηκε την επιθυμία του να ασχοληθεί με τις κινηματογραφικές παραγωγές και το timing ήταν ιδανικό, αφού εκείνη την εποχή ο Παντελής είχε στα σκαριά το The Bachelor, μια ελληνική ταινία με το πολύ πιασάρικο θέμα του bachelor μιας αντροπαρέας κατά το οποίο συμβαίνουν μια σειρά από απρόοπτα. «Θεωρώ τον Παντελή καταξιωμένο παραγωγό και σκηνοθέτη. Έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στο μεγάλο Νίκο Κούνδουρο, είχε δημιουργήσει αρκετές ταινίες που έκαναν αίσθηση. Γνωρίζοντάς τον του είπα πως θέλω να ασχοληθώ με την παραγωγή και έμαθα πως εκείνη την εποχή ετοίμαζε το Bachelor. Μου άρεσε πολύ το κόνσεπτ».

Η αλήθεια είναι πως το Hangover, από το οποίο μοιάζει εμπνευσμένο, είχε σημειώσει διεθνώς μεγάλη επιτυχία. «Η ιδέα της αντροπαρέας που ξεκινάει για bachelor και στην πορεία συμβαίνουν ανατροπές δουλεύτηκε πολύ ωραία στο Hangover και ναι, ήταν η έμπνευση – με την έννοια πως όλοι βρίσκουν κάτι που έχουν βιώσει σε μια τέτοια υπόθεση. Από την πρώτη κιόλας ταινία συνεργαστήκαμε άψογα με τον Παντελή. Στη δεύτερη γνωριζόμασταν πια πολύ καλά, έτσι ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε. Πήγαμε πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να αξιοποιήσουμε προς όφελος της ταινίας ακόμα και τις στραβές».

Όπως λέει, η θετική διάθεση όλων στα γυρίσματα ήταν ο καλύτερος σύμμαχος. «Θυμάμαι ότι ένα βράδυ, φτάνοντας στην Κρήτη για τα γυρίσματα και πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, χαθήκαμε με το βαν. Δεν είχε ούτε φώτα στο δρόμο. Αντί να εκνευριστούμε, όμως, το διασκεδάσαμε. Σταματούσαμε, ρωτούσαμε περαστικούς. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο Νίκος Βουρλιώτης και η Βασιλική Τρουφάκου έκαναν απίστευτη πλάκα, έλεγαν ατάκες που μας έκαναν όλους να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Εκεί καταλάβαμε πόσο δεμένη είναι η ομάδα. Και τελικά, κλισέ-ξεκλισέ, αυτό βγαίνει στο κοινό. Νιώθω τυχερός γιατί όλοι οι ηθοποιοί ήταν άψογοι επαγγελματίες και ταυτόχρονα πολύ ωραίοι άνθρωποι. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Μελέτης Ηλίας, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Δημήτρης Τζουμάκης, η Άννα Κουρή είναι όλοι εξαιρετικοί και θέλω πολύ να ξαναδουλέψουμε μαζί. Όσο για το σκηνοθέτη μας, τον Γιάννη Παπαδάκο, έδωσε για μία ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό του».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.