Γερό πρόστιμο στο Δήμο για την παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας!

Επιβεβαιώνεται ξανά το έγκυρο ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στη «ΦΩΝΗ» και στην «ΠΑΤΡΙΣ» Πύργου για το πρόστιμο στην νέα παράνομη χωματερή του Δήμου Τριφυλίας, μετά μάλιστα την κριτική που δέχθηκε η Δημοτική αρχή από παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο στις 28 Φεβρουαρίου.
Το πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ υπογράφει άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, καταλογίζοντας ευθύνες στο Δήμο Τριφυλίας για το σκουπιδότοπο στη θέση «Αλιμάκι» Τριφυλίας.
Η απόφαση αναλύει τις διατάξεις των σχετικών νόμων με βάση την γνωμοδότηση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Μεσσηνίας καθώς δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση στην νέα χωματερή απόρριψης των απορριμμάτων, παραβιάζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αλλά και των αποφάσεων του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την οριστική διακοπή υποδοχής στερεών αποβλήτων στους ΧΑΔΑ.
Μάλιστα η έκθεση καταπέλτης διαπιστώνει ότι ο χώρος είναι σε κορεσμό, δεν έχουν ληφθεί μέτρα ασφάλειας θωράκισης του χώρου με σοβαρές επιπτώσεις για το κοινωνικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, συμπεραίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος όπως έχουν επισημάνει εδώ και καιρό κάτοικοι της περιοχής, ενώ το διοικητικό πρόστιμο θα οδεύσει εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Φυσικά οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν ξανά το πρόστιμο που αναλογεί στον καθένα γεγονός που επαυξάνει την κρισιμότητα της κατάστασης…

Γ. Μποζίκας

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ